Tuule Grupp asutas merehariduse toetuseks sihtasutuse

Saaremaa Laevakompanii ja selle ümber Tuule Gruppi koondunud ettevõtted asutasid merehariduse ja teadustegevuse toetamiseks sihtasutuse, annetades selle põhikapitalina miljon krooni.

Eelmisel reedel kirjutasid Saaremaa Laevakompanii 15. aastapäeva tähistamise raames sihtasutuse sümboolsetele asutamisdokumentidele alla Saaremaa Laevakompanii nõukogu esimees Vjatšeslav Leedo, Eesti Laevaomanike Liidu president ja Tallink Grupi nõukogu esimees Toivo Ninnas ning Eesti Mereakadeemia rektor Jüri Kann.

Toivo Ninnas ütles, et sihtasutuse eesmärgiks on toetada ja väärtustada Eesti mereharidust, meremehe elukutset ning merendusega seotud teadustegevust. “Oluline on tõsta noorte huvi mereerialade vastu. Eestil on vaja kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste ning sihtasutus annab võimaluse määrata erinevaid toetusi ja stipendiume, et seda eesmärki saavutada,” lisas Eesti Laevaomanike Liidu president.

Jüri Kann toob Saaremaa Laevakompaniid ja Tuule Gruppi koondunud ettevõtteid teistele eeskujuks. “Selline initsiatiiv on igati tervitatav ja see päev on merehariduse seisukohalt ajaloolise tähtsusega. Mul on hea meel, et Eestis on ettevõtteid, kes mõtlevad oma tegevuse raames ka hariduse toetamisele. Annetused aitavad kindlasti kaasa Mereakadeemia merenduskeskuste väljaehitamisele,” rõhutas rektor.

Saaremaa Laevakompanii palub kõigil võimaluse korral tulla initsiatiiviga kaasa ning toetada vastloodud Merehariduse Toetamise Sihtasutuse tegevust. Toetusi saab teha Hansapangas avatud kontole 221037599172, saaja nimi on “Merehariduse toetamise SA asutamisel”, selgituseks märkida “haridus”.

Allikas: Tuule Grupp ja Corpore

One thought to “Tuule Grupp asutas merehariduse toetuseks sihtasutuse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.