Selgusid Samsung Eesti karikavõistluste teise etapi võitjad

Pühapäeval lõppes Lohusalus neli päeva väldanud Samsung Eesti karikavõistluste teine etapp – Tallinna Jahtklubi karikavõistlused 2007, võistlustules seilasid 178 võistlejat 168 paadil.

Optimist klassi võitjaks tuli Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts) 16 punktiga, olles võitnud ka karikavõistluste esimese etapi Roomassaares. Peeter Kask (Kalevi Purjespordikool) suutis viimase päeva hea esinemisega tõusta hõbemedalile 27 punktiga, Taavi-Martin Enno (SMS) lõpetas regati pronksmedaliga 33 punktiga. Optimiste võistles 50 paati.

Zoom8 klassis rebis Roomassaare regati võitja Sten-Mark Bachmann (ROPK) end pingelises heitluses esikohale 13 punktiga, tõugates Anna Pohlaku (Tallinna Jahtklubi) teisele kohale 14 punktiga. Kolmanda koha võitis stabiilset sõitu teinud Roland Mik (ROPK) 15 punktiga. Zoom8 klassis võistlesid 34 noort sportlast.

Laser 4,7 klassis võidutses Henry Ingelman (KPSK) 7 punktiga, olles tulnud kaheksast sõidust seitsmes esikohale. Teisele kohale tõusis Martin Aljaste (Pärnu Jahtklubi) 18 punktiga, kolmanda koha sai Siim Ots (SMS) 19 punktiga. Klassis võistles 10 noort sportlast.

Laser Radial klassis näitas kindlat paremust ka Roomassaare etapi tšempionitiitli omanik Kaarel Kruusmägi (SMS) 13 punktiga, kes kõik sõidud võitnuna hoidis vankumatut liidripositsiooni. Teisele kohale tõusis regatil jõuliselt esinenud Liina Kolk (SMS) 28 punktiga, kolmandaks sai Karl-Robert Trink (Pärnu Jahtklubi) 32 punktiga. Radiale võistles 12.

Laser Standard klassis võitis esikoha alates teisest võistluspäevast arvestust juhtima läinud Argo Vooremaa (ROPK) 10 punktiga. Talle järgnes Samsung karikavõistluste esimese etapi võitnud Karl-Martin Rammo (ROPK) 20 punktiga, kolmanda koha pälvis Patrick Abner (ROPK) 25 punktiga. Lasereid oli võistlustules 17.

Finn klassis saavutas esimese koha Imre Taveter (Pärnu Jahtklubi) 7 punktiga, kes edestas Roomassaare etapi võitjat Harles Liivi (Kalevi Jahtklubi), kes kogus 13 punkti. Juhan Idnurm (Kalevi Jahtklubi) võitis kolmanda koha 14 punktiga. Finne võistles neli.

420 klassi tasavägises võistluses Saaremaa Merispordi Seltsi paatkondade vahel tulid Lohusalus võitjaks Ardo Hansal-Uku Volke 12 punktiga, Roomassaare regati võitnud Kenneth Põldema-Siim Kivi said teise koha 13 punktiga.

470 klassis toimus kogu regati vältel esikolmiku paatide vahel tihe rebimine, lõplik järjestus selgus alles pühapäevaste sõitude põhjal. Esikoha võitsid õed Marjaliisa Umb-Elise Umb (PSS Maru) 14 punktiga, Merili Randma-Agnes Lill (SK Reede) said teise koha 15 punktiga. Roomassaares võitnud Raul Oja-Marko Pomerants (ROPK) saavutasid kolmanda koha 16 punktiga. 470 klassis osales 8 paatkonda.

Täiskasvanud purjelaudurite klassis võttis Johannes Ahun (Surfhouse) esikoha 11 punktiga. Hõbemedalile tuli Karmo Kalk 16 punktiga, kolmanda koha pälvis Henri Kaar (Team Extreme) 19 punktiga. Juunioritest tuli esikohale kõik sõidud võitnud John Kaju 8 punktiga, noortest võitis võimsalt Kaspar Aasa (Team Extreme) 10 punktiga. Täiskasvanud purjelaudureid võistleb 12, juunioreid 3, noori samuti 12. Techno 293 klassis võitis samuti kõikides sõitudes võitmatu Kevin Jakobson (Hawaii Ekspress Purjelauakool) 7 punktiga, klassis osaleb 4 sportlast.

Regati peakorraldaja Tallinna Jahtklubi peasekretäri Maria Veessaare sõnul läksid võistlused hästi. „Väga hea oli, et ilmastikuolud vaheldusid kogu regati vältel ning sportlased said jõudu katsuda erinevates tingimustes,” rääkis Veessaar.

Neljapäeval ja reedel nautisid purjetajad suurepärast ilma, puhus keskmiselt vaikne tuul 3-5 m/s. Seevastu regati teisel poolel sekkusid ilmastikuolud võistluste kulgu – laupäeval puhus tugev, päeva peale tugevnev tuul kiirusega kuni 14 m/s ja lained olid erakordselt suured, mistõttu tuli ära jätta üks noortemate klasside sõit, pühapäeval otsustas peakohtunik tuulevaikuse tõttu katkestada viimase sõidu. Kokku peeti suurte paatide rajal üheksa sõitu, väikeste paatide rajal kaheksa sõitu.

Samsung Eesti karikavõistluste esimene etapp toimus 25.-27. mail Roomassaares, kolmas etapp koos Eesti meistrivõistlustega leiab aset 21.-23. septembril Pirital Tallinna lahel.

Samsung Karika teise etapi – Tallinna Jahtklubi karikavõistlused 2007 korraldas Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Fotosid regatist saab alla laadida aadressilt ftp://www.corpore.ee/JahtklubideLiit
kasutajatunnus: d8537f19868, salasõna: j48fCB
Fotode autor on Eesti Jahtklubide Liit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.