Saaremaa Laevakompanii 15!

5. augustil möödus Saaremaa Laevakompanii asutamisest 15 aastat, seda tähistatakse merenduskonverentsiga "Kas Eestist saab jälle mereriik?"


Info:

24. augustil algusega kell 11.00 toimub Kuressaares Saaremaa Laevakompanii 15. aastapäeva sünnipäevale pühendatud konverents "Kas Eestist saab jälle mereriik?", mille raames allkirjastatakse ka uued laevaehituslepingud BLRT Grupiga.

Konverentsil esinevad ettekannetega Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Viljar Jaamu, Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel, Tallink Grupi nõukogu esimees ja Eesti Laevaomanike Liidu president Toivo Ninnas ning Mereakadeemia rektor Jüri Kann.

Samuti leiab aset diskussioon teemal "Eesti merenduspoliitika: kas oli, kas on, kas tuleb?", milles osalevad lisaks ettekandjatele mitmed endised majandusministrid. Konverents lõpeb orienteeruvalt kell 15.30.

Konverentsist tehakse ka otseülekanne, mida on võimalik jälgida Saaremaa Laevakompanii kodulehelt www.laevakompanii.ee  

Palume oma osalemis- ja transpordisoovist teatada 23. augustiks aadressil piret@corpore.ee või telefonil 666 0601.


Uudis:

22/08/07

Saaremaa Laevakompanii tellib kolm uut laeva

Saaremaa Laevakompanii ja ettevõtte finantspartnerid ning BLRT Grupi ja Fiskerstrand Verfti ühisettevõte Fiskerstrand BLRT esindajad sõlmivad reedel kolme uue laeva ehituslepingud. Kokkulepete järgi tuuakse 2009. ja 2010. aastal saarte ja mandri vahelistele laevaliinidele kolm uut suurt laeva.

Saaremaa Laevakompanii teatel allkirjastatakse laevaehituslepingud 24. augustil Kuressaares toimuval merenduskonverentsil "Kas Eestist saab jälle mereriik?"

Saaremaa Laevakompanii on 1992. aastal asutatud laevafirma, mille tütarettevõtted opereerivad riigisiseseid Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liine ning rahvusvahelisi Saaremaa-Ventspils ja Sillamäe-Kotka laevaliine. Augusti lõpus täitub ettevõtte asutamisest viisteist aastat.

Eesti kapitalil põhineva kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused. BLRT Gruppi kuulub 63 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Soomes ja Venemaal.

Fiskerstrand Verft (www.fiskerstrand.no/) on ligi 100-aastase ajalooga Norra laevaehitustehas, mille maksueelne käive oli 2006. aastal 50 miljonit eurot. Võrdsetel alustel loodud ühisettevõte Fiskerstrand BLRT AS keskendub väiksemate laevade, eeskätt parvlaevade ehitamisele.

 

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.