Puust tehtud allveelaev “ohustas” Queen Mary 2 ohutust

New Yorgi politsei teatas, et pidas hiljuti kinni puust tehtud allveelaeva ja selle 35-aastase kapteni Philip "Duke" Riley, kes pedaalitses üksinda laevas ning kaks meest, kes vedasid seda kaatriga järele. Allveelaev on valmistatud kunagise "Turtle"-nimelise veealuse sõiduki järgi.

Politsei võttis ebastandardse veesõiduki „rajalt maha” ankrus seisva ookeanilaineri Queen Mary II turvatsoonis, kuid kuna käsitööna valminud puust allveelaevuke hiigellaevale ohtu ei kujutanud, siis piirdus politsei allveelaevnikke karistades meresõidureeglite rikkumise paragrahviga. Tegelikult võib ookeanilaineri turvatsooni sisenemist menetleda ka terrorismi paragrahvi alusel.

1776. aasta septembris üritas "Turtle"-nimeline allveelaev rünnata lõhkelaenguga brittide laeva New Yorgi sadamas, kuid üritus ebaõnnestus.

Loe uudist newsday.com’st.

Vaata videot allveelaevast siin.

Vussile tänud info edastamise eest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.