TSR vol 12: Teisipäeval stardib teine võistlusetapp

Tall Ships’ Races’i laevad on kenasti Stockholmi kogunenud, vahepeal peale Kotkat külastati mitmeid Soome lahe sadamaid, mõned sildusid ka Tallinnas. Eelmisel nädalavahetusel toimus Stockholmis Stadsgårdskajeni, Skeppsbroni and Skeppsholmeni kai ääres regati pidu, eile läbis osavõtjate rongkäik ka linna.

Thousands turn out to watch crew parade in Stockholm

29/07/07Time: 18:55 GMT.Stockholm was transformed today from a quiet Sunday to a very noisy city with thousands and thousands of people crowding every available street to visit the fleet and see the ever-popular Crew Parade.
The crews gathered outside the Royal Palace and paraded around central Stockholm before finishing in Kungstradgarden for a sports prize giving as well as the final of the Baltic Song Contest, which saw many ships putting in groups to sing. 

Ocean Scout crew in Crew Parade Crowds visiting the fleet in Stockholm

Kotka Merepäevadest galerii siin. Pildile on jäänud ka meie meeskond trikolooriga.

Estonian and Sweden  together!

Photos by www.sailtraininginternational.org

Täna, praegu, toimub purjelaevade paraad Stockholmist välja, et homme alustada regati Läänemere osa teise võistlusetapiga.

Regati veebilehelt fotosid vaadates jääb silma mitu tuttavat inimest, keda Tallinn-Kotka-Tallinn seiklusel kohtasin ja kellega suheldud. Viimastel nädalatel õnnestus osa saada regatimelust ja õrnalt puudutatud seda feelingut ja aurat, mis selle sõbraliku mereseltskonna kohal hõljub. Sai Suurupi finišijoone juures laevu vaatamas käidud, järgmisel päeval külastatud regati jahte Lennusadamas, kuhu St. Iv-i meeskond oli nad kutsunud. Sai Vironiaga Kotkasse sõidetud, osaletud sadamaüritustel, külastatud Kruzenshterni, Sedovi, Shtandarti jt. Peale Kotkat ka purjelaevade paraadiga kaasa sõidetud, reisitud St. Iv-i pardal Soome saarestikes, mulle purjetamispisik sisse ristitud ja hüva tuulega Tallinna naastud.

Olin raadio otsas, kui kuulsin PAN PAN-i ja kutsusin jahi Chaser jaoks Finnish Coast Guardi laeva välja, mis meie lähedalt just möödus. Chaseril juhtus Soome saarestikus väike tehniline rike.

Rachel Pain, 22, joined Chaser (UK) in Kotka and has really enjoyed the trip so far even though they had some technical problems on the very first day. “We had just left Kotka when parts of our engine basically came out of the engine room,” said Rachel. They had to be rescued by the Finish Coast Guard and were towed to a small port. “I think the name of the town was Valköum”, she says. “People were very helpful there and eventually we managed to fix the engine so that we could continue. In the evening we went to the local pub, and when we saw there was only one I realised how small the town was. Everyone in the whole town was there to have a glass with us. We were the biggest event happening that week. It was great fun”.

Muljeid on nii palju, et nende edastamine võtab veidi aega. Varsti panen ka fotogalerii üles.

Foto meie toredast reisiseltskonnast:

Jahiga Helsingi lähistel

Stockholm-Stettini võistlusetapil hoiab taas eestlaste au üleval St. Iv-i meeskond. Hoiame neile pöialt, et nad poolakad ikka korralikult selja taha jätaks! Seekord ma küll kaasa ei läinud, aga tegemistele kaasa elan.

Mina siin tirin grootpurje üles 

Suured tänud Margusele, Helenile ja Lindale meeldejääva merereisi eest! Inga, Anni ja Thomas olid samuti vahvad kaaslased. Anni purjetab nendega ka praegu edasi.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.