TSR vol 5: Kus on Kruzenshtern?

Praegu toimuva The Tall Ships’ Races Baltic esimese etapi raporti nimekirja vaadates selgub, et Kruzenshtern sellest praegu osa ei võtagi. Ka ei paista laev kuskilt fotodelt.

Korraldajatelt sain infot, et Arhus-Kotka etapist laev tõepoolest osa ei võta, aga sellegipoolest Kotka Merepäevadel on ta kohal. Peale merepäevi toimuvast Stockholm-Stettini etapist ta peaks osa võtma.

Sel juhul ei pruugi laev Eesti vetest läbi tullagi, ei näe teda nädalalõpul Suurupi juures finishijoont ületamas… Jällegi purjetab ta vist põhjapoolt Naissaart mööda nagu eelmiselgi aastal. Aga eks hoian silma peal, millal ta Soome lahte siseneb. Praegust asukohta ma ei tea, aga küllap on kodusadamas või sealt väljumas.

Küll aga on Maailma Suurim purjelaev Sedov siiski siiapoole teel. Hommikuse raporti kohaselt oli ta omas klassis kaheksas (kokkuvõttes 18.) ja peaks hommikust kiirust arvestades kohale jõudma laupäeva õhtul kella kaheksa ja üheksa vahel. Aga aeg täpsustub, mida lähemale finishile, seda täpsemalt saab arvestada.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.