Easytrak süsteem Royal Navy miinitraaleritele

Royal Navy sõlmis lepingu Great Yarmouthis asuva firmaga Applied Acoustic Engineering (AAE) veealuse miiniotsimissüsteemi Easytrak soetamiseks oma miinitraaleritele (Mine Countermeasure). Soetatud süsteem ühildatakse juba olemasoleva SeaFox miinihävitutussüsteemiga, mis soetati 2006. aasta jaanuaris Saksa firma ATLAS ELEKTRONIK GmbH poolt.

SeaFox on kaugeltjuhitav aparaat (ROV – remotely operated vehicle), mille abil on võimalik leida veealuseid miine, neid vaadelda kaamera (CCTV – close circuit television) abil ning teha ka kahjutuks ROV’le paigaldatud lõhkelaenguga.

Applied Acoustic Engineering on teinud lepingu ka Taani Mereväega (Danish Navy), kes kasutab Easytrak süsteemi oma tuukrite jälgimiseks, kes otsivad miine madalates vetes.

800-miljoni kroonise lepinguga Eestisse soetatud esimese "Sandown" klassi miinijahtija EML "Admiral Cowan M313" kasutab miinide hävitamiseks samuti ATLAS’e SeaFox MIDS’i ning ankru- ja põhjamiinide avastamiseks Thales 2093, VDS (Variable Depth Sonar) sonarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.