In Memoriam – Rein Merisalu


Rein Merisalu
12.04.1948 – 16.05.2007
In Memoriam

Eesti merendust on tabanud raske kaotus. 59. eluaastal lahkus meie hulgast mitmekülgne ettevõtja, erakordne organisaator, kauaaegne Eesti Laevaomanike Liidu juhatuse liige, kapten Rein Merisalu.

Rein Merisalu sündis 1948. aastal Raplamaal. Tema noorpõlv langes rasketele aegadele, mil tuli kõikjal ise enda eest väljas olla. Pärast merendusalase hariduse saamist pidas ta ookeanikaluri ränka ametit ja sõitis välja kaptenipaberid. Sihikindlus ja tahtejõud aitasid tal töö kõrvalt lõpetada Tartu Ülikooli õigusteadusekonna ja õppida lisaks veel mõnda aega psühholoogiat.

Andeka organisaatorina tuli R. Merisalu 70-ndate lõpul Olümpia Purjespordikeskuse sadamaülemaks ning kuulus purjeregati korraldajate hulka. Ta oli aastaid Vetelpääste ühingu esimees. Sidemed Piritaga võimaldasid avada ujuvkaupluse "Liivi". Temast sai üks esimesi merenduse valdkonna eraettevõtjaid vabanevas Eestis.

Suure töö tegi R. Merisalu vabariigi merenduspoliitika valdkonnas. Ta oli Eesti Laevaomanike Liidu tegevuse käivitaja ning president aastail 1997-2001, Euroopa Ühenduse Laevaomanike Assotsiatsiooni Laevanduspoliitika Komitee, samuti Eesti Merekadeemia nõunike kogu liige, kuulus paljudesse komisjonidesse ja ekspertide töörühma.

Helge mälestus Rein Merisalust jääb püsima.

Eesti Laevaomanike Liit
Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing
Eesti Kaptenite Klubi
Eesti Meremeeste Liit
Eesti Sadamate Liit
Veeteede Amet

Mereblogi tegijad ühinevad kaastundeavaldusega perekonnale.

Rein Merisalu ärasaatmine toimub kolmapäeval, 23. mail kell 10.00 Tallinna Kaarli kirikus.

One thought to “In Memoriam – Rein Merisalu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.