M/S Star

Täna andis Aker Yards OY AS-i Tallink Grupp tütarfirmale Tallink Hansaway Limited’ile üle uue kiire reisilaeva M/S Star. Rohkem kui 110 miljonit eurot (1,722 miljardit krooni) maksnud laeva ehitamist finantseeris Nordea pank koostöös Soome ekspordi- ja krediidiagentuuriga Finnvera. Laeva 1A jääklass võimaldab aastaringset kiirlaevaliiklust Tallinn-Helsingi liinil. Star katab vahemaa Tallinna ja Helsingi vahel vähem kui kahe tunniga.


Mõned pildid m/s Star sisemusest:




Uhiuus Tallink Star alustab liiklemist 12.4.2007. Sõiduks Tallinnast Helsingisse kulub kaks tundi. 7. korruse vestibüülis asub 120-kohaline Business Lounge. Laeval on võimalik einestada stiilselt à la carte restoranis või vabamalt pitsarestoranis, Food Wave’s või kohvikus. Kõik laeva restoranid peale à la carte restorani on iseteenindusrestoranid. Reisi ajal võib läbi astuda ka laeva kahest baarist. Rohkem kui 1500-ruutmeetrised müügipinnad pakuvad reisijatele suurepäraseid šoppamise võimalusi. Ühtekokku mahub laevale 1900 reisijat. Laevas on autotekk, kus ruumi 450 sõiduautole. Tallink Star on ehitatud aastaringseks liiklemiseks, mistõttu pole ilmastikuolud ka talvel takistuseks laevaga Helsingisse minekul. Laeva ehitamisel on kasutatud kõige uuemat tehnoloogiat, mis muudab laeva äärmiselt turvaliseks. Näiteks on navigatsioonitehnoloogia maailma tippklassi kuuluv.

IMO number : 9364722
Name of ship : STAR
Call Sign : ESCJ
Gross tonnage : 35700
Type of ship : Passenger/Ro-Ro Cargo Ship
Year of build : 2007
Flag : Estonia
Status of ship : In Service

One thought to “M/S Star”

  1. Laev on tore, astub 27 sõlmega kenasti 2h sees kohale. Aga! Toidunõud selles laevas on kohutavas kontrastis uue ja ilusa laevaga. Heakene küll, nõud on ühekordsed, aga peavad nad siis need kõige odavamad olema? Taldrikud on sellised, kuhu soust sisse imbub ja üle olematu serva maha siriseb. Kahvlid on peaaegu kasutuskõlbmatult pudedad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.