Mereakadeemia rektori valimised – vol. 6

Taas hakkab kätte jõudma aeg, mil Eesti Mereakadeemia nõukogu ja nõunike kogu peavad otsustama kooli edasise arengu järgmiseks 5 aastaks . Juhul, kui ka seekord loetakse valimised luhtunuks, siis on haridus- ja teadusministril õigus vastavalt "Rakenduskõrgkooli rektori valimise korrale " uued rektori valimised välja kuulutada 1 aasta jooksul varasema 2 kuu asemel. Muudatus määrusesse viidi sisse eelmise aasta novembris , enne uute valimiste välja kuulutamist.

Eesti Mereakadeemia rektoriks kandideerivad praegune rektori kohusetäitja Peeter Järvelaid ning Mereakadeemia kalanduse- ja keemia õppetooli õppejõud Jüri Kann. Mõlema kandidaadi tegevuskavaga on võimalik tutvuda siin: Peeter Järvelaid (.pdf) ja Jüri Kann (.pdf) .

Oma plaane Mereakadeemia rektorina tutvustavad kandidaadid 1. veebruaril kell 12.00 toimuval debatil, mis toimub Eesti Mereakadeemia hoones aadressil Luise 1/3. Debati viib taaskord läbi akadeemik Anto Raukas.

Rektori valimised toimuvad 5. veebruaril. 

4 thoughts to “Mereakadeemia rektori valimised – vol. 6”

  1. Siinkirjutaja loodab, et tehakse mõistlik otsus. Raske öelda, milleks Jüri Kann võimeline on, kuid väga suure tõenäosusega on tegemist parema kandidaadiga kui Peeter Järvelaid. Aitab küll sahkerdamistest ja keskerakondlikest loosungitest. Midagi väga viltu, kui Järvelaiu ja haridusminister Repsi isetegevusse Mereakadeemia ümber oli sunnitud sekkuma õiguskantsler isiklikult. Mereakadeemia vajab radikaalseid muutusi, sest muidu see kool lihtsalt hääbub.

    Vabandan, kui kommentaar veidi kuri sai, kuid kannatuse karikas on täis tilkunud.

  2. soovitan soojalt köigil lugeda endise EMA pootsmani V. Anslani raamatut Aadlimäng sealt selgub kes on kes nii merel kui ka maal

  3. aeg näitas, milleks Kann ja Co võimeli8sed olid, EMA päris põhja laskma ja seda aitasid ellu viia….ikka sellised viljarid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.