Merendusuudiseid maailmast

Lloyds's List rõõmustas oma lugejaskonda uuendatud uudiste kodulehega. Rohkem on uuel lehel pööratud tähelepanu hetkel väga aktuaalsetele ja pidevalt uuendatavatele uudistele. Samuti hakkab ilmuma arvatavasti ühel parimal merendusuudiste veebilehel rohkem kommentaare, analüüse, videocaste, asjakohaste blogide linke jms.

Meri ja ilm annavad endast meile vahete-vahel ikka teada. 12. jaanuaril sattus Elbe jõesuudmes tormi kätte JRS Canis, mille käigus 10 konteinerit uhati üle parda. Konteinerid õnneks ei sisaldanud ohtlikke aineid. Kaubaks oli tööriistad ja kindad Venemaa jaoks.

Container Carrier JRS Canis (7430 gt, built 2006) lost 10 containers in the Elbe estuary today after being hit by a series of waves of a height of 7-8 metres which followed one after another. The Cyprus-flagged vessel was underway from Bremerhaven to St. Petersburg. It had to berth in Brunsbuttel. The container do not contain dangerous goods, no threat for environment, the police said.

10. jaanuaril peatas politsei laeva Bluebird (1115 GT, 1982) Elbe jõesuudmes. Laev, mis oli teel Kanadast Lätti, kaldus liiga palju sõiduraja põhjapoolsele äärele, peale mida tegi järsu pöörde lõunapoolse ääre poole tekitades samal ajal kokkupõrkeohu laevaga Tina. Peale mitut üritust laevaga ühendust saada, kontakt lõpuks saavutati. Kuna kapteni jutt tundus olevat segane otsustati laevale saata patrull. Pardale jõudnud politseinik palus kaptenil teha alkoholitest. Peale puhumist näitas aparaat 2,46 promilli. Kaptenile tehti trahvi 2114 EUR ulatuses ning keelati laeva edasine juhtimine. Laevaomanik pidi laeva saatma uue kapteni.

Vene miljardär Roman Abramovich plaanib varsti saada maailma suurima jahi omanikuks. 160-meetrine Eclipse läheb maksma vähemalt 300 miljonit USD, mille sisse kuulub helikopteri maandumisplats ning allveelaevade ja -rakettide avastamise süsteem. Jahti ehitatakse "kuskil" Saksamaal. Jahi disainer, Terence Disdale Ltd , nimetas projekti "väga salajaseks". Sama disainifirma poolt on valmistatud ka Abramovichi luksusjaht Ecstasea .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.