Fotod kõrgelt

Kummalisel kombel paeluvad fotod maa ja taeva vahel pildistatuna üsna palju. Viimasel ajal on tekkinud palju fotograafe, kes teevad aeropilte. Ei teagi, kui palju neid väikelennukite ja fotoaparaatidega mööda vuristanud ja sind ja ümbrust pildistanud…

Mind hakkasid huvitama väikesadamate fotod. Kas neid keegi otseselt tellinud on või on lihtsalt möödaminnes jäädvustatud? Netilehelt http://marinas.nautilus.ee/ leiab väikesadamte aerofotosid üsna palju, aga kõiki seal ei ole (nt. Salmistu, Neeme jt).

http://www.pressifoto.ee/ -st leidsin fotopanga: Eesti majandus õhust. Aga seal mõistetevalt pole väikesadamad prioriteetsed. Kaubasadamatest on seal fotod muljetavaldavad. Piritast samuti mõned fotod.

www.pressifoto.ee

Foto siit.

Taevapiltniku netilehelt leidsin isegi rohkem väikesadamaid. Muude sadamafotode hulka on neid päris mitu mahtunud (www.taevapiltnik.ee).

Ülevalt näeb asju palju selgemalt. Mida aeg edasi, seda rohkem mõistetakse, et aerofotod on üheks olulisimaks pildilise sõnumi väljendajaks.

Neeme sadamast üks hea foto:

Neeme sadam

Foto siit.

Lihtsalt saartest ja Emajõest on samuti mõned fotod.

Taevapiltniku Andrese käest saab ka endale suuri digipilte lasta trükkida. Kodus võiks seina peal tõepoolest olla mu enda kodukülast aerofoto, kui ta on seda juhuslikult pildistanud. Huvitav idee on ka mastilt pildistamine. Ei peagi kallist lennukit/kopterit tellima.

Kui keegi veel omab infot väikesadamate või lautrikohtade (aero)fotode kohta, siis võtaksin info tänuga vastu. Ilmselt ka marinas.nautilus.ee tegijad oleksid tänulikud.

Või kui saaks asjast huvitatud kokku, siis võiks terve Eesti ranniku läbi lennata ja ka pisemadki lautrikohad üles võtta? Kuigi see võib päris kallis ettevõtmine olla.

Mairold

meremees ja sulesepp

5 thoughts to “Fotod kõrgelt”

  1. Olen 2 suve tagasi piloodina osalenud projektis, kus lendasime piltnikuga läbi kogu Eesti rannajoone ja pildistasime just väikesadamaid. Kokku läks vast 10-12 lennutundi. Üritus ei olegi nii kallis kui valida õiged vahendid (loe lennuk) ja leida entusiastlik piloot :p

  2. Heikilt väga hea näide.
    Ja oletasin ka ise, et see töö on juba tehtud, nagu Mahe kirjutab. Kui kogu rannikut on pildistatud, siis ilmselt ka iga pisimgi lautrikoht peaks peal olema. Tuleb fotod ritta sättida, koordinaadid järjekorda ja ranniku tundjad kaasata ja lõpuks saaks ka kõigi lautrikohtade andmebaasi fotodega. Kui sellist julgeoleku kaalutlustele viidates teha tohib?

    Huvitav, kes selle töö tellis, Mahe? Veeteede Amet? Kui ei kuulu kommentaaris avalikustamisele, siis kriba mu meiliaadressile.

  3. Olen isegi kaardiserveris nokkinud, aga fotosid sealt kasutada ei saa, kehva kvaliteediga tulemused. Pealegi tundub, et rohkem kui 4 aastat vanad ülesvõtted. Vähemalt nendes kohtades, mis mind huvitasid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.