GEOSUND Tallinnas ja pildil

Selle aasta märtsis uppus Eesti ranniku lähedal, Vaindloo saare lähistel, kaubalaev RUNNER 4. Alumiiniumi lastiga laev põrkas kokku teise karavanis liikunud laevaga SVJATOI APOSTOL ANDREI. 14 meeskonnaliiget pääsesid ning võeti karavani juhtinud jäämurdja KAPITAN SOROKIN peale. Laev hakkas lekkima. Järjekordne kivi meie poliitikute kapsaaeda, kes pole suutnud tagada Eesti kui väga tiheda laevatee ääres asuva mereriigi võimekust koheselt asuda likvideerima merereostust.

Reedel saabus Tallinnasse Isle of Man lipu all sõitev offshore supply ship GEOSUND. Eesti Piirivalve sõlmis lepingu Norra firmaga Frank Mohn Flatoy AS, kes lubas RUNNER 4 tühjaks pumbata 36,38 miljoni Eesti krooni eest. Laev kuulub Bergenis asuvale firmale Geoshipping AS.

IMG_0008_1small

IMG_0008_2_small

Photos: Kaarel Aare

Info laeva kohta:

IMO number: 9232694
Name of ship: GEOSUND
Call Sign: ZNIN4
Gross tonnage: 3606
Type of ship: Offshore Supply Ship
Year of build: 2001
Flag: Isle of Man
Status of ship: In Service
Registered owner: GEOFJORD SHIPPING
Address: NORWAY
Ship manager: GEOSHIPPING AS Address: 12, Nedre Aastveit, Ovre Ervik, Bergen NORWAY

Eesti võib Vene kohtus esitada oma nõude Runner 4 asjus.

One thought to “GEOSUND Tallinnas ja pildil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.