Kõik ei ole nii must ja valge

Vahendan siin Äripäevas ilmunud vaatevinklit:

ÄPOL: Väärarusaamad Probo Koala ja Elevandiluuranniku kohta

Probo Koala ei vedanud “mürgiste jäätmete lasti” Lääne-Aafrikasse, vaid vedas tavapärastel kommertstingimustel, rutiinse kaubavahetuse korras 36 000 kuupmeetrit bensiini Eestist Nigeeriasse.

Bensiinilasti üleandmise järel Nigeerias andis Probo Koala Elevandiluurannikul üle 528 kuupmeetrit keemilisi lastijäätmeid – seebikivi, bensiinijääke ja vett – käitlemiseks Elevandiluurannikul. Lastijäätmed olid 2006. aasta juunis ja juulis toimunud igapäevaste bensiinikaubandusega seonduvate protseduuride kõrvalprodukt, mida tavapäraselt hoitakse laeval eraldiseisvates mahutites.

Laeva ülem ja Trafigura meeskond ei soovinud jäätmeid üle anda Nigeerias, kuna oli põhjust kahtlustada, et kumbki kahest ettevõttest, kes enda teenuseid pakkusid, ei viiks seda läbi korrektselt. Järgmine sobiv sadam jäätmete üleandmiseks oli Abidjan Elevandiluurannikul, üks suuremaid ja kaasaegseimate seadmetega rafineerimisega tegelev sadam Lääne-Aafrikas, millel on vahendid ka jäätmete ohutuks utiliseerimiseks.

Mis juhtus lastijäätmetega pärast nende mahalaadimist laevalt, ning surmajuhtumite ja vigastuste asjaolud, mida jäätmetega on seostatud, on küsimused Elevandiluuranniku võimudele.

Loe rohkem siit.

Tekst kuidagi “põlve otsas” tehtuna…

Eks nemad peavad ka ju end kaitsma. Aga tõde on kusagil vahepeal. Loodan, et see kaotsi ei lähe. Laev ise on juba müüdud.

EPOL: Probo Koala omanikud müüsid mürgilaeva maha.

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Kõik ei ole nii must ja valge”

  1. Laeva ülem… – no comments.
    Aga teksti ülesehitus… ÄP võiks ikka vaadata, mis teksti nad enda lehele lubavad. Kogu tekst nii asjatundmatult kokku pandud, et paha lugeda. Nagu põhikooli 5. klassi rüblik kirjutanud.

  2. tegemist oli laevakompanii pressiavaldusega, mille eestikeelse tõlke publitseeris suhtekorraldusfirma. teksti originaal tehniliselt igati korrektne. ehk oli viga lugejas ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.