Anna oma hääl m/l Estonia vraki ülestõstmiseks

Mine aadressile www.ms-estonia.org ja anna oma hääl toetamaks parvlaeva ESTONIA vraki veest välja tõstmist, et lõpetada lõpuks kõik spekulatsioonid laeva hukkumise kohta.

Give your vote for raising the wreck of m/s ESTONIA and stop all speculations after all here: www.ms-estonia.org.

edit: Lisan veelkord Vikerraadios salvestatud saate klipi, kus saate külalisteks olid Margus Leivo ja Margus Kurm – kahe erineva uurimiskomisjoni juhid. Teemadeks oli informatsioon, mis on seni olnud (mitte)kättesaadav nii ametlikule uurimiskomisjonile aastaid tagasi kui ka praegustele uurijatele ning seni õhus olevad küsimused, milledele pole vastuseid leitud. Tähelepanuväärne on, et uurimiskomisjonid pole näinud kõiki videosid, mis on tehtud vraki juures. Olemasolevad videod on olnud katkendlikud. Samuti on väidetavalt tehtud sukeldumisi laeva vraki juurde kohe peale hukkumist, millest ei ole ametlikult mingeid andmeid.

Lugedes Jüri kommentaari laevavraki ülestõstmise kohta, loodan väga, et seda ei võeta ette asitõendite hävitamise eesmärgil, vaid võetakse arvesse kõiki aspekte ning otsus vraki ülestõstmiseks võetakse vastu alles siis, kui protsent vraki tervelt kättesaamise kohta on piisavalt suur ja põhjendatud.

3 thoughts to “Anna oma hääl m/l Estonia vraki ülestõstmiseks”

  1. Estonia on nii madalal ja nii ligipääsetav, et tänapäeval ei ole tuukritel või sukeldujatel mingit probleemi kogu see laev läbi uurida. Tehnoloogia allveeuuringuteks on piisavalt tasemel. Ei tasu unustada, et sukeldujad käisid kogu selle laeva kordidorid ja toad ju aastaid tagasi juba läbi (kaardid lõpparuandes). Pigem lõhub ülestõstmine laeva kui asitõendit ning raskendab uurimist. Seega peaks just sel põhjusel sellele kampaaniale allkirju mitte andma, ning pigem nõudma täiendavat allveeuurimist.

  2. Loodan, et vrakk tõstetakse üles ja lõpuks saame teada tõde, mille nimel on omaksed senini elanud ja mida nad väga teada tahavad, vaatamata sellele, kui valus see ka poleks. On olnud igasuguseid õnnetusi ja ikka on tulnud välja tõde. Loodan seda kogu südamest ja hoian pöialt et see läbi läheks.

  3. Arvan, et küsitluse mõte on üks – tõde teada saada. Kui see saavutatakse täiendavate sukeldumistega, siis on selge, et siin hääletanud ei hakka täiendavalt vraki ülestõstmist nõudma.
    Allkirja andnud tahavad selgust, mitte lihtsalt vraki ülestõstmist. Arvan, et see on asja mõte.
    Ja mingil määral peaks saama ka laeva allpoololeva parda alla kaevuda, et kahtlane koht üle kontrollida?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.