Fr.C84: Viimane täispäev laeval

06. august, 1996, kell 1938, teisipäev

Sõiduvaht koos Aivariga. 8-12. Roolida sain, praktikat taas juurde. Vahi alguses olime Gotlandi lõunatipu juures. Peale vahi lõppu Gotlandist ida pool, kuskil keskpaigas. Nüüd lähen õhtusesse vahti – 20-24. Hiiumaa peaks paistma hakkama.

Mis täna tehtud sai? Vahiaeg möödus märkamatult. Laevu oli palju, oli mida radarilt jälgida ja ümbrusesolevatega kokku viia. Ilm taas imeilus. Peale lõunat sai taas päikest võetud. Nahk juba tulitab, aga me hullud ikka praeme.

Poole kahe paiku võttis meie praktikajuhendaja tüürimees-praktikandid kokku. Kokkuvõte sarnanes paar päeva tagasi esitletud Valgma omaga. Kas Garden arvas, et meist keegi mehaanikute koosolekut ei kuulanud? Kriitilised kohad olid muidugi “välja jäetud”, ülejäänud jutt… Midagi asjalikku me teada ei saanud. Ta jagas iseloomustus-soovituslehti. Pidime läbi lugema ja alla kirjutama. Paber ise oli lünktekstina justkui algklasside töövihikust. Praktiliselt tulid mitmed iseloomustused sarnased.

Peale õhtuoodet oli koosolek kapteniga. Sahharov pidas pika kõne ja soovis edaspidiseks edu. Paljutki jäi arusaamatuks, sest rääkis ju vene keeles. Peale ilukõnesid kogunesime kopteritekile ja tegime ühisfoto.

palju kadette

Jõudsime veel asju pakkida. Huvitaval kombel paistab asju rohkem olevat, kui siia tulles. Kui kotid keset kajutit koos, siis on üsna raske neist mööda manööverdada.
Täna siis viimane õhtune vaht. Homme oleme Tallinnas!

Ahjaa, täna oli ka seepärast haruldane vaht, et Fryderyk Chopiniga saime ühest laevast mööda. Tavaliselt on koguaeg meist mööda sõidetud, ausaltöelda pole ise seda enne näinudki. Mingi Volga-Balt tüüpi kaubalaev oli.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C84: Viimane täispäev laeval”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.