Fr.C50: Vaal laeva juures

03. juuli, 1996, kell 2317, kolmapäev

Jubedalt hakkab siinne elu juba vastu. Hommikuti lihased valutavad, kui ärgata. Mingist totrast pingest. Ju see meeleolu on maas. Kõik on end juba ammendanud. Kuigi Black Jackis tegin enda rekordi – 400 tikku!

Täna siiski suursündmus. Kui olin vahis, vaalad käisid täiesti meie laeva külje all vett puristamas. Vahe silla ja vaala vahel võis olla vaid 20 meetrit. Kui nii võtta, et ma olin kõrgemal. Poordiga polnud praktiliselt mingit vahet. Jälgisin ühte vaala läbi binokli. Ei oska kirjeldadagi. Margus oli teinud nendest fotosid. Eks saab peale reisi näha, kas midagi peale ka mahtus.

Teere, laapsed, miks te kõik minema jooksete?

pahhhh

Laevast oleme siiani üllatusi leidnud. Kuskilt kajuti kapist kraamiti hulgaliselt vanu must-valgeid fotosid välja, kus elust laeval mingitel seitsmekümnendatel. Elu kees, rahvast oli palju. Fotod mõjusid kummaliselt. Näha oli ka osa laevast, mille kohta võis öelda, et üks või teine asi on ümber ehitatud. Huvitav, kus on need mehed nüüd, kes sel ajal nooruse uljuses meresid vallutasid?

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C50: Vaal laeva juures”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.