Tanker reostas Suessi kanalit

Libeeria lipu all sõitev tanker suutis merd reostada 3000 tonni raske kütusega. Grigoroussa 1 peamasin andis otsad ning laev triivis vastu kaid. Ülejäänud 55000 tonni  rasket kütteõli pumbati edukalt ümber. Laev viidi pukserite abil Suessi kanalist välja. Egiptuse keskkonnaministeeriumi andmetel on tekitatud kahju 12 miljoni US$ väärtuses. Reostus jõudis randa ning kattis ligi 30 km rannariba kahjustades ka turismikuurorte. Hetkeks on esitatud 1320 kaebust reostuse kohta.

Tuleb välja, et selle laevaga on ka varem muresid olnud. Orinoco jõel (Venezuela) on ka endal tulnud üle elada öiseid sekeldusi tugeva veevoolu ning ankrusseismisega. Moraal –  ära kunagi usalda teist meeskonnaliiget tegema tööd, mis võib sinule hiljem bumerangina tagasi tulla… See juhtum oleks minu jaoks lõppenud peaaegu reisiga Venezuela-Hispaania-Eesti. Vähemalt reisikaaslane oleks antud juhul väga meeldiv olnud…

2 thoughts to “Tanker reostas Suessi kanalit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.