Somaalia piraadid röövisid järjekordse laeva

Lugesin uudist ja ei suutnud seda uskuda. Juba neljas laev langeb Somaalia piraatide rünnaku alla. 2 laeva neist on vedanud ÜRO abi näljastele somaallastele. Somaalia on üks maailma vaesemaid ja vähim arenenumaid riike, samas on tema rahvastik jälle kõige kiiremini kasvav nii Aafrikas kui ka maailmas. Viimane rahvastikuloendus toimus 1975. aastal. “Ametlikult” on elanikke ligi 9 miljonit. Mitteametlikult kõigub see arv 6 ja 15 miljoni vahel. Aastaks 2050 ennustatakse somaallasi olevat ligi 40 miljonit. Väga, väga segane olukord riigis ainult soodustab terrorismi pesade tekkimist ning piraatluse arenemist.Tagasi teema juurde. M/l Miltzov kaaperdati kolmapäeval Lõuna-Somaalia väikese sadamas peale 400 tonni kauba mahalaadimist 850 tonnist. 6 relvastatud meest tungisid laeva ning sundisid selle sadamast lahkuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.