Plahvatus laeval / Explosion on ship

Terrorismi levimine merenduses on hirmutav. Reisilaev oma 1500-2000 reisijaga on väga hea sihtmärk, et tähelepanu saavutada. Tuletagem meelde m/l Estonia laevahukku, mille põhjustes siiamaani ei suudeta üksmeelt saavutada ning mille erinevad versioonid pakuvad materjale filmiks ja raamatuks veel aastateks.Pühapäeva hommikul kell 07:30 plahvatas pomm m/l Dona Ramona’l. Põlve peal valmistatud seadeldis oli paigutatud laevakambüüsi gaasisilindrite kõrvale. Laev ei olnud plahvatuse hetkeks sadamast veel väljunud, reisijad tulid alles pardale. Vigastada sai vähemalt 30 inimest, nendest 9 last. Basilan’i saar on tuntud kui Abu Sayyaf‘i moslemi mässuliste baas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.