Greater “Maritime Domain Awareness”

Valges Majas on hetkel arutuse all uus julgeoleku strateegia, mis sisaldab ka USA Rannavalve plaani muuta mereala USA ümber ohutumaks. Kui strateegia leiab heakskiidu 6-8 nädala pärast, siis tähendab see seda, et hakatakse paigaldama sensoreid naftapuurtornidele ja ilmapoidele avastamaks potentsiaalseid ohtusid merel ning hakatakse kasutama satelliite, mehitamata lennukeid ning reisilennukeid kuni 2000 miili kaugusel rannikust. Pilootprojektid kasutavad juba raadiovastuvõtjaid, mis on paigutatud erapuurtornidele ja riigi ilmapoidele, kuid need võtavad esialgu vastu ainult tavalist AIS (Automatic Identification System) signaali kuni paarisaja miili kaugusel rannast. Rannavalve plaan on see piir lükata 2000 miilini (3704 km) rannast ning hiljem ka üle maailma. Kuid 2000 miili peal on juba teiste riikide territoriaalveed – Kanada, Mehhiko, riigid Lõuna-Ameerikas – ja see tekitab probleeme. Informatsioon, mis saadakse kommertslaevade kohta, võib olla väga tundlik ning võib tekitada probleeme sattudes valedesse kätesse.

One thought to “Greater “Maritime Domain Awareness””

  1. .5 AIS shall:
    .1 provide automatically to appropriately equipped shore stations, other ships and aircraft information, including the ship’s identity, type, position, course, speed,
    navigational status and other safety-related information;

    see on imho ainus informatsioon mis so far laevalt välja läheb .. ja ais nominaalne tegevuskaugus peaks jääma 20 ja 100 miili vahele (VHF). nii et kuni imo ei ütle et poisid paneme nüüd uued jaamad peale .. no ma ei tea kuidas uscg ja pentagon need 2000 miili kätte saavad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.