Allveelaevad / Submarines

Severodvinskis, laevatehases “Zvyozdochka” ( täheke :) ), toimus 1. august hommikul plahvatus, milles hukkus 1 inimene. Victor-klassi kuuluv allveelaev oli tehases lammutamisel, reaktorid olid juba maha võetud. Arvatavasti toimus plahvatus keevitamise tagajärjel, mis pani lõhkema ühte ruumi kogunenud kütuseaurud.Austraalia ajaleht “The Weekend Australian” avaldas 2002. aastal toimunud mereväe kohtumise protokolli, mis poleks tohtinud avalikkuse ette sattuda. Protokoll sisaldab informatsiooni Collins-klassi allveelaevade vigase varustuse ja teiste probleemide kohta. Veel tuleb sealt välja, et 3 allveelaeva on avamerel sattunud “katastroofilistesse situatsioonidesse”. Seega on probleeme laevadega rohkem ja tõsisemad kui valitsus on seni rääkinud. Uudis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.