DELFI – Neegri laip kakaolaadungis

Esmaspäeva hilisõhtul leiti Muuga sadamas olnud Poola kaubalaeva trümmist kakaolaadungi vahel neegri surnukeha. Kella 23 paiku sai politsei väljakutse Maardusse Muuga sadamasse, kus Poola kaubalaeva trümmis paikneva kakaolaadungi vahelt leiti mustanahalise mehe surnukeha, teatas Põhja politseiprefektuur. Laev laaditi Aafrikas kuu aega tagasi.

Vaene “mustanahaline” soovis omale paremat elu ning läks riski peale välja. Inglise keeles nimetatakse neid stowaway’deks. Kahesõnaga – sõitis jänest.

Isiklik rekord on 15 jänest ühel ööl laeva pealt üles leida meeskonnaga. Casablancasse saabusime hilja õhtul, meeskond oli piisavalt väsinud päevastest töödest. Trapivahiks oli kohalik marokolane, kes pidi olema “hea” valvur kohaliku politsei ütluste kohaselt. Igatahes kujunes see öö meie jaoks “jaht jänestele” ööks. Noored poisid, vanuses 13-16 aastat, oli peitnud ennast kõikvõimalikesse urgastesse laevaruumides ja kraanades. Enamustel oli seljakott kaasas toidu ja veega. Vaesed poisid ei teadnud, et meie teekond läheb edasi veel hullematesse kohtadesse: Senegal, Elevandiluurannik, Kamerun…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.