Lgp ajakirjanikud – minge kursustele

Suured seilajad näevad meid radarilt, sest Celebrity kruiisilaev Infinity on just praegu oma klassis maailma suurim. Hiiglane kaalub 91 tonni ja on 2864 meetrit pikk. Sinna mahub tuhandeid külalisi eri teenindusklassides. Oma esimese reisi tegi see 2001. aasta märtsis.

See katkend pärineb 24. augustil ilmunud Eesti Ekspressi Kohvri väljaandest. Tervet artiklit võid lugeda siit. Kas hakkab midagi imelikku silma või on kõik õige? Arvatavasti merenduskaugele inimesele ei ole selles lõigus midagi valesti – laev on lihtsalt suur ja pikk.

Tegelikult on laeva õige pikkus 294 meetrit (2864 meetri asemel) ning laev kohe kindlasti ei kaalu 91 tonni. Laeva kogumahutavus on 91000.

registertonn – tinglik laeva mahutavuse määramise ühik; võeti kasutusele koos 1854. a laevade mõõtmise reeglitega. Registertonni aluseks sai sel ajal maailmas tegutsenud laevade laadruumide kogumahu (kuupjalgades) ja laevade summaarse kandevõime (tonnides) jagatis… 1 registertonn on 2,83 m3. Laevade mõõtmise rahvusvaheline konventsioon (1969) ei kasuta enam registertonni mõistet. Konventsiooni järgi on laeva mahutavus (GT, ingl gross tonnage, ja NT, ingl neto tonnage) mõõtühikuta suurus. Registertonn jääb kasutusele kõigis põhimistes rahvusvahelistes lepetes, seda jäävad kasutama ka Suessi ja Panama kanali administratsioonid laevade mõõtmisel oma reeglite järgi.

Kahjuks ei ole ma kirja pannud “pirne”, mida ajakirjanik(ud) on paberile pannud. See nimekiri oleks pikk. Kui keegi mäletab või oskab viidata mõnedele, siis võiks kommentaarina kirja panna.

Minu sügav soovitus ajakirjanikele on ennast registreerida arvatavasti oktoobris algavatele kursustele “Merendus maarottidele”, kus tehakse nii terminid kui ka merenduse algtõed puust ja punasest ette. Loodetavasti ei hakata tulevikus oma lugejaid eksitama valeinformatsiooniga.

Erinevalt paljudest muudest sama firma laevadest pole see Soome Maza Yardi töö, vaid on valminud St. Nazaire’is Prantsusmaal.

Sellist asutust nagu Soome Maza Yard’i pole olemas. Selle asemel on Soomes laevaehitusfirma nagu Kvaerner Masa-Yards.

6 thoughts to “Lgp ajakirjanikud – minge kursustele”

  1. siit viktoriiniküsimus – mis materjalist peaks olema laev, kui ta oleks ligi kolm kilomeetrit pikk ja kaaluks 91 tonni (võrdluseks: USA tank M1 Abrams on ligi 8 meetrit pikk ja kaalub 63 tonni, mahutab 4 meest) :P

  2. No vaat kui tore. Kaks sellist laeva Virtsu ja Kuivastu vahele ja silda polegi vaja. Sõidad mööda laeva ühelt teisele ja seal jälle maale ja väin ongi ületatud…
    Sepp eks vahtplastist peab olema ;)

  3. Jõudu :)

    Kvaerner Masa-Yards ei ole juba ammu olemas. Aker Yards on praegune nimi. Vahepeal oli isegi Aker Finnyards. Ehk suudab keegi mind ka veel parandada :)

  4. Seoses Greenpeace ja Paldiskis seisva tankeriga on ka meediameres igasugust prügi vee peale kerkinud.

    Eile 15 minutit enne seitsmeseid uudiseid TV3-s Urmas Liiv tutvustas lühidalt saate teemasid. Ei tea, kas ähmiga ütles või luges paberilt: “Täna arestiti Paldiski sadamas MÜRGILASTIGA laev. Kui laev oleks sadamast väljunud, oleks võinud toimuda järjekordne katastroofiline reostus”. Sõna-sõnalt teksti ei mäleta, aga mõte oli niisugune.

    Mõtlen, et kust võtab ajakirjandus õiguse nii vastutustundetult infoga ringi käia???? Esiteks laev ei olnud mürgilastis, jäi mulje nagu tankid oleks triiki mürki täis. Teiseks ei suuda ma parimagi tahtmise juures välja mõelda, kust võeti see info, et laeval oli plaan pesuvesi merre lasta? Sellise väite eest võiks laevaomanik ajakirjaniku kohtusse anda. On ju teada, et mürgise pesuveega on laev juba mitmendas sadamas ja tänu meeskonna südametunnistusele ei ole seda kuskil üle parda poetatud.

    Samuti manipuleeriti ametnike infoga. Uudises teatati, et veel eile ei olnud ametnikud valmis laeva peatama. Ja siis arhiivi sildi all näidati eelmise päeva saatelõiku, kus VA ametnik ütles, et peale laeva kontrolli laev lihtsalt läheb minema. LGP. AJAKIRJANIK, võiks end kurssi viia, mis on iga ametniku pädevuses. VA pädevuses ei ole reostusennetus ja -kontroll. See on keskkonna ametnike rida ja nemad ei väitnud eelmisel päeval, et laev minema lastakse. VA AMETNIK ÜTLES, ET NENDE POOLT VAADATES-KONTROLLIDES oli kõik korras. Ütlen veelkord: laev on korras ja nõuetele vastav.

    Samas ajakirjanduses pidevalt segamini väljendid pilsivesi ja tanki pesuvesi. Need on kaks erinevat asja. Minuteada tankerites on eraldi mahutid, kuhu kogutakse tankide pesuvesi ja siis antakse kusagil kaldale. Kui ajakirjanik veidigi teaks, mis on laeva pilss, siis ei risustaks meediat väära infoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.