Läänemere purjeregatil kirjas üks Eesti laev

Purjeõppejahi St. Iv‘i 2013. aasta plaan on valmis. Põhisündmuse The Tall Ships Races ajakava on samuti paigas ja juba koostatakse jahimeeskonda ja broneeritakse töökatele osavõtjatele kohti.

2013. a suvel toimub regatt ka meie kodusel Läänemerel ja Cruise-in-Company etapi vältel peatutakse Lääne-Eesti sadamates.

The Tall Ships Races on õppepurjekate regatt, kus professionaalsed meeskonnad võtavad merele kaasa 16 – 25. aastaseid noori, et koos võistelda teiste riikide purjeõppelaevadega. Regatil osalevad purjelaevad ja -jahid kogu Euroopast ja mujalt maailmast. Moodsad jahid ja väiksemad purjekad võistlevad koos väga suurte purjelaevadega nagu näiteks MIR, SEDOV ja KRUZENSHTERN.

The Tall Ships Races on suurejooneline purjelaevade regatt, kuid ka värvikas merefestival, mis sel aastal külastab Läänemere ääres asuvaid sadamaid. Regatti võõrustavatesse sadamatesse oodatakse purjekaid ja nende meeskondi vaatama kuni 4 000 000 pealtvaatajat.

St. Iv‘i meeskonda ootab ees 2 võidusõitu ja üks kruiisietapp. Pärast The Tall Ships Races 2013 lõppu purjetatakse Szczecinist koju vahepeatusega Gotlandi saarel Visby linnas, kus samal ajal toimuvad maagilised Keskajapäevad.

stkava

LOE LISA ja broneeri koht St. Iv´ileTule avamerele purjetama ja võta osa 2013. aasta suve suurimast seiklusest!

Nimetatud regatist peaks osa võtma ka Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi mõni alus, aga veel otsustatakse, millises mahus etappidest osa võetakse. St Iv’ võtab regatist osa täismahus.

Maailmaregatist osa võtvate laevade nimekiri SIIN (vali The Tall Ships Races 2013).

Mereblog on kajastanud regatisündmusi varemgi.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.