Uus jäämurdja silmapiirilt paistmas?

Eesti Päevalehe paberväljaande lugejana sattusin 28. oktoobril artiklini, kus Jaanus Piirsalu on teinud kokkuvõtte valitsuse lähiaastate plaanidest suurobjektide rajamisel. Muuhulgas on ka uus jäämurdja plaanidesse tagasi tulnud.

Uus jäälõhkuja
1. Miks seda vaja on? Viimased kaks talve on näidanud, et jää ei ole Eesti vetest kadunud. Meie põhilisi sadamaid teenindav jäälõhkuja Tarmo on juba 48 aastat vana ja jõudnud oma tehnilise eluea lõppu.
2. Ehituse arvatav maksumus? Umbes 100 miljonit eurot.
3. Kuidas seda rahastada kavatsetakse? Uue jäälõhkuja ehitamist kavatsetakse rahastada EL-i järgmise finantsperioodi (2014–2020) eelarvest.
4. Ehituse planeeritav aeg? Pärast 2014. aastat.
5. Millised on alternatiivid, kui see ehitamata jääb? Rentida iga talv jäälõhkujat naaberriikidelt. Selleks talveks planeerib valitsus selleks 4,4 miljonit eurot.

6.–8. küsimusele majandusministeerium ei osanud veel vastata, arvatavate ülalpidamiskulude ja projekti hetkeseisu kohta majandusministeeriumil artikli kirjutamise ajal info veel puudus.

Ekraanitõmmis EPL-i digilehest
Sätitud ekraanitõmmis EPL-i digilehest 28.10.2011

Artikli koguteksti saad lugeda SIIT.

See on muidugi suurepärane, kui mõne aasta pärast Eestil oleks oma uus jäämurdja, mille ehitusplaanid 2008. aastal alanud masu maha tõmbas (E24.ee 07.09.2010: Olematu jäämurdja tekitab riigile kahju). Jäämurdja ehitamine ise võib võtta kuni 3 aastat.

Üheltpoolt justkui on riigimeeste tasandil aru saama hakatud, et riigilaevastik vajab uuendamist ja juba tegutsetakse selles suunas (järgmisel aastal alustab Eestis tegevust mitu uut laeva), aga samas võib öelda, et mitmed valitsused on varasemate aastate otsustamatuse tõttu ka vastu seina surutud. Laevastiku uuendamise otsuseid ei ole võimalike enam kaugemasse tulevikku lükata.

Selle talve elame üle Norra jäämurdja TOR VIKING abil.

ERR 14.11.11: Norra ettevõttele Trans Viking Icebreaking & Offshore kuuluv laev Tor Viking jõuab Tallinnasse 4. jaanuaril.
Veeteede amet sõlmis ettevõttega lepingu kuni märtsi lõpuni ning maksab selle eest 3,42 miljonit eurot, millele lisandub ka kütusekulu.

4. jaanuarist on TOR VIKING Eesti vetes

Loe lisa: Eesti jäämurdmise arengukava 2006 kuni 2013.doc

Uus jäämurdja Eestisse 12.2007

EPL 02.2011: Vananev Tarmo murrab ikka jääd

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.