Tormine ilm takistas Lohusalus Samsung Eesti Karika teise etapi avapäeval purjetajaid

Eile algas Lohusalus pühapäevani vältav Samsung Eesti Karika teine etapp noorte- ja olümpiaklassidele – Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused 2008, kus selgitatakse ka RS:X ja Laser Radial klassi ning noorteklasside Eesti meistrid.

Tormine ilm, 8-15 m/s puhuv kohati pagiline läänetuul ja kõrged lained tegid võistlemise purjetajatele ohtlikuks ning nii peetigi üksnes üks võistlussõit Zoom8, Laser 4.7 ja Techno 293 klassides, teiste noorteklasside avasõit katkestati ilmastikutingimuste tõttu. Olümpiaklasside tänaseks planeeritud võistlussõidud jäeti tormituules tekkinud tehnilistel põhjustel ära ning lükati edasi tänasele päevale.

Zoom8 klassis võitis eilse sõidu Aksel Artus (Saaremaa Merispordi Selts), teise koha sai Roland Mik (Rein Ottosoni Purjespordikool) ning kolmanda Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi). Ka Zoom8 klassi noorsportlasi heidutasid tuule- ja laineolud – klassis võistlevast 35 sportlasest katkestasid sõidu 13 noort.

Laser 4,7 klassis võtsid avapäeva ainsas sõidus kolmikvõidu Pärnu Jahtklubi poisid. Esikoha sai Mihkel Killo, teiseks tuli Martin Aljaste ning kolmandaks Taavi Tamm. Võistlevad 13 purjetajat, kelle seas oli ka mitu katkestajat.

Zoom8 start 28.08.08

Zoom8 klassi start. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Techno 293 klassi startijatest suutis finišeeruda kontrollaja piires vaid alla 15-aastaste arvestuses võistlev surfar Nikita Rom (Hawaii Express Purjelauakool).

Võistlustest võtavad osa 159 paati Eestist ja Lätist. Noorteklassidest on esindatud Optimist, Zoom8, Laser 4,7 ning Techno 293 alla 15-aastaste ja alla 17-aastaste arvestuses. Olümpiaklassides osalevad Laser, Laser Radial, 470, Finn ja RS:X nii meeste kui naiste ja alla 19-aastaste arvestuses. Teiste seas asuvad stardiliinile ka Laser klassi purjetajad Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) ja mullune karikavõitja Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool), RS:X klassi purjelaual Johannes Ahun, 470 klassis Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) ning esimest aastat koos purjetavad Kaarel Kruusmägi ja Marko Pomerants (Saaremaa Merispordi Selts / ROPK).

Optimistid stardid 28.08.08

Optimist klassi start. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Nelja võistluspäeva jooksul toimub igas klassis maksimaalselt kümme sõitu, kuid mitte rohkem kui neli sõitu päevas. Reedel ja pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11 ning laupäeval kell 12.

Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused 2008 regati korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Samsung Eesti Karikas koosneb kolmest regatist nii noorte- kui olümpiaklassidele. Noorteklassid alustasid Samsung Karikasarja 13.-15. juunil Saaremaal toimunud Roomassaare regatiga ning olümpiaklassid 4.-6. juulil Pirital peetud Viimsi meistrivõistlustega. Noorte kolmas etapp toimub 12.-14. septembril Pärnu Sügisregatil ning olümpiaklasside kolmas etapp sõidetakse 19.-21. septembril Pirital Tallinna nädala regatil. Tallinna nädala regatil selguvad ühtlasi ka Eesti meistrid klassides Laser, Finn, 420 ja 470.

Regati koduleht (juhend, tulemused, fotod): http://www.puri.ee/web/…

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.