Fr.C48: “Piraadid” kapteni provisjonilao kallal

01. juuli, 1996, kell 2355, esmaspäev
Graafiku järgi algasid meil vahipäevad. Natuke saab taas laisaelu elada. Kuigi sillas passimine avamerel ei ole just kõige huvitavam.

Dan jagas meile kuskilt saadud šokolaadikarpe. Ütles, et oli vanema kursuse tüüpidelt saanud. Rohkemat ei tohi küsida. Õhtul hiljem Dan rääkis, et eelmisel ööl oli kapteni provisjonilattu sisse murtud. Kommikarpe, coca-colat, küpsiseid ja muud sellist virutatud. Et jälgi segada, jagati saadud kraam kõikidele kadettidele. Meil oli pidu missugune, kuigi sissemurdmise jutt tuli alles hiljem välja. Kapten oli selle peale vaid naernud ja ei hakanudki süüdlasi otsima. Ju siis tal on veel neid ladusid. Viinaladu jäi ju puutumata… Hm. Miskipärast oli magusa-annus väga hea. Peale mitmepäevast kuivtoidumenüüd messis.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C48: “Piraadid” kapteni provisjonilao kallal”

  1. Eks see oli jah nii, et mõned tegelased lõõgastusid õhtul viinaklaasi taga ja öösel tekkis magusaisu :) Tõe huvides olgu öeldud, et minu mäletamise kohaselt oli laeva pood avatud väga harva ja raha, et midagi sealt osta, nagunii ei olnud. Ainukese magusainena anti vahel kondentspiima ja väga harva kokamuttide küpsetatud saiakesi. Seega magusaisu oli märkimisväärne. Eks seda sissemurdmise asja üritati ikka järgmisel hommikul uurida ka. Nimelt olla lao põrandalt leitud verd, sestap rivistati meid hommikul üles ja kästi käed ette näidata. Kelleltki vigastusi ei leitud ja veri osutuks katkiläinud moosipurgiks. Saadud kraami kohta veel niipalju, et kuulduste järgi olevat osa läinud jälgedest lahtisaamise nimel ka üle parda. Muide, minu märkmete kohaselt toimus kogu see intsident 11 juulil!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.