Uus jäälõhkuja vol.2 – topelt ei kärise

Üleeile oli juttu, et Eesti riiki plaanib osta uue jäälõhkuja. Aga võta sa näpust, hoopis 2 tükki plaanitakse :D Loodetavasti leitakse selle jaoks raha kuskilt mõistlikust kohast, mitte ei müüda midagi jälle maha. Igaljuhul tundub, et riik hakkab aru saama kuskohast nende maksukroonid tulevad (loe: turism, transport, transiit).

Vastavalt eile valitsuses heakskiidetud Eesti jäämurdmise arengukavale ostab riik kaks jäämurdjat-reostustõrje laeva.

Esimese jäämurdja-reostustõrje laeva ostuks hakatakse valmistuma veel sel aastal, teatas Veeteede ameti (VTA) välissuhete ja info osakonna juhataja Tarmo Ots.

VTA kohustuseks jääb mitmeotstarbelise laeva tehnilise lähteülesande ettevalmistamine.

Tegelikult vajaks riik kaht moodsat jäämurdjat, kuid mõlema ehitamine veel sajaprotsendiliselt kindel ei ole.

«Sel aastal alustame esimesega ja ehk tuleval aastal saame ka teise töösse anda. Me väga loodame, et saame kaks laeva,» sõnas Ots.

Esimese laeva keevitamistööd lükkuvad siiski edasi 2007. aastasse, sest enne tuleb välja kuulutada ja läbi viia riigihange. Kes laevu ehitama hakkab, pole veel selge.

Jäämurdjad saavad ühtlasi ka merereostuse koristamise funktsiooni, sest tänapäeval pole mõtet ehitada üheotstarbelist laeva. Seda enam, et reostusetõrjeks mõeldud kaasaegsed laevad Eestil praegu puuduvad.

«Mitmeotstarbelise laeva ülalpidamine tuleb igal juhul odavam. Muu maailma praktikas kasutatakse juba ammu mitmeotstarbelisi laevu,» kinnitas Ots.

Loe tervet Postimehe artiklit > 

One thought to “Uus jäälõhkuja vol.2 – topelt ei kärise”

  1. Tegelikkuses ei kata ka need 2 uut ja olemasolev j/m TARMO jäämurde koguvajadust, et lahti hoida kõiki vajalikke sadamaid mõõduka talve ajal ning samas säilitada efektiivne laevade liiklevus. Kindlasti on vaja planeerida vahendeid veel kolmandagi jäämurdja ehituseks. J/m TARMO leiab millalgi siiski kasutust muuseumilaevana. Tänu suurepärasele meeskonna ja kapteni hooldusele on see laev veel vastu pidanud ning Eestit suuremast häbist säästnud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.