Merelaager harjutab mereeluga

Tekst: Külli Haav 

Laoküla merelaagri lapsed tutvusid eile Revali merekooli instruktorite käe all päästevarustusega, proovida sai päästeülikondi (päästetürpisid), kalipsosid ja merel päästeparve ronimist.

Kuni kahemeetristele meestele mõeldud kombinesoonid tõmmati eriliste rihmadega seestpoolt väiksemaks, et laagrilised saaks neid katsetada. Otsekohe proovis käratsev kamp ka "kombekate" uputatavust, mis tavaliselt 8 tundi vastu pidava eririietuse puhul kuidagi ei õnnestunud.

Merelaager hoiab oma lippu kõrgel ka heade kommete ja sõnavara osas. Loo autor pandi näiteks ühe maakeelse s-tähega sõna kasutamise eest kümmet kätekõverdust tegema. Muidugi kulub natuke lihasjõu treenimist purjetamis- ja rahvastepallivõistlusteks igaühele ära.

Laoküla Merelaager 2008 

Fotod: Külli Haav

"Olen paljajalu käimisega täiega ära harjunud, üldse ei kujuta ette, mis linnas saab," nentis oma esimest laagrisuve veetnud paljasjalgne Liis Marii lõunalauas oma päevitunud sõbrannadele. Blondi tukaga tüdruk paistis esimest päevast mereteema omaks võtnud olevat – naudinguga kirjeldas Liis Marii nii SAR-i kaatritega sõitu kui päästeülikonna katsetamist. Peale hirmuäratava merevalitseja Neptuniga kohtumist ja ristitud saamist on ta koos kümnekonna poisi ja tüdrukuga valmis uuteks väljakutseteks merel ja maal.

Instruktor Ivar pakib parve lahti

Juba 10 hooaega järjest tuult oma purjedes hoidnud Laoküla merelaager saatis just välja oma esimese sellesuvise "lennu" – täna lõppes esimene laagrivahetus.

Neptun möllab


Tänud Küllile loo eest, loodame merelaagrist veel edaspidigi kuulda. Pildigalerii siit.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.