Nädalavahetusel toimunud NeilPryde Baltic Cup 2009 finaali võitis ülekaalukalt Martin Ervin

Läbi suve Leedus, Lätis ja Soomes toimunud Balti mere karikasarja NeilPryde Baltic Cup lõpetas nädavahetusel Pirital toimunud finaaletapp. Võistluste võitja ei olnud üllatus, võit läks 2009. aasta kõik seeriavõistlused võitnud Martin Ervinile.

npc300809-uldarvestuse-voitjate-autasustamine.jpg

Reede oli finaaletapi esimene võistluspäev. Välisvõistlejaid oli kohale tulnud Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt. Kuna tuult ei olnud piisavalt võistluste pidamiseks, lükkusid esimesed võistlussõidud laupäeva. Kahjuks ei olnud ka laupäeva hommikul tuuleolud purjelauaspordiks parimad ja esimene start katkestati, kuna tuul keerutas ja oli puhanguline. Õnneks sai enne pärastlõunast vihma pidada kaks võistlussõitu formula ja kaks raceboard klassile. Vähene tuul nõudis sõitjatelt taktikalisi ja tuulepüüdmisoskusi. Teise võistluspäeva lõpuks oli liidripositsioon jagamisel Martin Ervini (EST-202) ja Toomas Mölderi
(EST-44) vahel. Raceboard klassis võitis mõlemad võistlussõidud soomlane Juha Blinnikka (FIN-6).

Pühapäevane kolmas võistluspäev üllatas väga muutliku ilmaga. Kord vaikis tuul täielikult ja siis tulid vihmapilve alt tugevad puhangud. Võistlejad kogesid merel kõiksuguseid olusid, alates tugevast tuulest ja päikest, kuni vihma ja tuulevaikuseni. Peeti 3 võistlussõitu raceboard klassile ja
1 võistlussõit formulistidele.

Naiste arvestuses võidutses nii Tallinna finaaletapil kui ka NeilPryde Baltic Cup 2009. aasta seeriavõistluste kokkuvõttes 2009. aasta EM'i hõbemedalist Maarja Niinemets (EST-84).

Noorte (alla 20. aastaste) arvestuses võitis finaaletapi lätlane Rihards Akmentins (LAT-30), seeriavõistluse kokkuvõttes kuuls aga noorte võitja tiitel Saaremaalt pärit John Kajule (EST-24).

Alla 17. aastaste formulistide seas (juunioride klassis) võitis leedukas Andrius Sliuburys (LTU-153), tema oli ka kogu Balti mere võistlusseeria kokkuvõttes oma klassi parim.

Raceboard klassi võit läks Soome, esikoha võitis Juha Blinnikka (FIN-6).
Naistes oli sama klassi parim lätlanna, Ilona Grinberga (LAT-18).

Techno 293 klassis alla 17. aastaste seas võttis etapivõidu Peeter Kask (EST-152), alla 15. aastaste seas oli aga parim Karl Erik Saarm (EST-229).

Formula masters klassis valitsevale maailmameistrile, Martin Ervinile (EST-202), konkurendid ka viimasel etapil vastu ei saanud ja Martin võitis NeilPryde Baltic 2009 finaaletapi. Teiseks tuli Toomas Mölder (EST-44) ja kolmanda koha saavutas lätlane Ansis Dale (LAT-13).

See, et NeilPryde Baltic Cup 2009 võistlusseeria võit läks Martin Ervinile
(EST-202) ei olnud kellegile üllatus, sest temale kuuluvad ka kõik eelnevad 2009. aasta NeilPryde Baltic Cup'i seeriavõistluste võidud.
Teisele kohale tuli ka kokkuvõttes Toomas Mölder (EST-44) ning kolmanda koha saavutas eelmise kolme järjestikuse aasta võitja, Janis Preiss
(LAT-23) Lätist.

Põnev võistlus pakkus pinget ja erinevaid väljakutseid kõigile osavõtjatele.
Võistluste kokkuvõtted ja pildid asuvad võistluste ametlikul kodulehel:
www.event.extreme.ee

Eesti Purjelaualiit on spordialaliit, mis ühendab purjelauasõiduga tegelevaid inimesi ja klubisid ning korraldab ala arenguks vajalikke võistlusi ja üritusi nii tõsimeelsetele sportlastele kui ala harrastajatele. Loe lähemalt: www.purjelaualiit.ee

Lisainfo:

Eesti Purjelaualiit
http://epl.surf.ee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.