Homme toimub V rahvusvaheline merendusalane konverents „Navigare necesse est“

Eesti Laevaomanike Liit, Eesti Mereakadeemia ja Corpore Konverentsid korraldavad 24. septembril Tallink SPA & Conference Hotel´is rahvusvahelise merenduskonverentsi, kus arutatakse Läänemere, keskkonnakaitse, transiidi ja sadamatega seonduvaid teemasid.

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuhi Enn Kreemi sõnul on aastakonverentsi esmane eesmärk kutsuda kokku Eesti mere-, transpordi-, avaliku ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada olulisi merendusteemalisi küsimusi, vaadata tulevikku ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt. „Merenduskonverentsiga tähistatakse ka Maailma merepäeva (World Maritime Day)," märkis Kreem.

"Päeva slogan "Navigare necesse est" ehk "Meresõit on vajalik", mille autoriks peetakse Rooma väejuhti Pompeiust aastast 50 aastat e.Kr, kõlab majanduslanguse aegses Eestis eriti päevakohaselt. Oleks meil oma lipu all tugev laevastik, suudaksime mitmetest probleemidest, sealhulgas kaubavahetuse defitsiidist, kergemini jagu saada," ütles Kreem.

Konverentsi tervitab Riigikogu esimees Ene Ergma. Avasõnad ütleb Eesti Laevaomanike Liidu president Toivo Ninnas. Ettekannetega esinevad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe, AS Tallinna Sadam juhatuse liige Allan Kiil, Soome Välisministeeriumi suursaadik Läänemere küsimustes Jari Luoto, Sillamäe Sadama projektijuht Heldur Vaher, Taani Laevaomanike Assotsiatsiooni tegevdirektor Peter Bjerregaard, Rootsi Laevaomanike Assotsiatsiooni tegevdirektor Hakan Friberg, BLRT Grupi administratiividirektor Dmitri Kubõškin, advokaadibüroo MALSCO esindaja Jüri Nuut. Moderaator on Victoria I kapten ja Eesti Mereakadeemia õppejõud Vahur Ausmees.

Konverentsipäev lõpeb ümarlauaga, kus merenduspoliitiliste teemade üle arutlevad Riigikogu liikmed Tarmo Kõuts Isamaa ja Res Publica Liidust, Jaanus Rahumägi Reformierakonnast, Kalev Kallo Keskerakonnast, Tarmo Mänd Eestimaa Rahvaliidust, Jüri Tamm Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja Mart Jüssi Eestimaa Roheliste erakonnast. Vestlust juhib professor Heiki Lindpere.

Corpore.ee

One thought to “Homme toimub V rahvusvaheline merendusalane konverents „Navigare necesse est“”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.