Veere sadam pildis

Leidsin oma fotokataloogist pildid Veere sadamast, mis tehtud eelmisel suvel. Veere sadam asub Kihelkonna vallas, Saaremaa põhjarannikul, mitte kaugel "kuulsast" Saaremaa sadamast.

Silma hakkas see, et kunagise kalalaevade sadama kaid on uuendatud. Selles suhtes väga korralik koht jahtide ja paatide sildumiseks. Vestluses sadamakapteniga selgus, et sadamat külastab väga vähe laevu, kuna asub Eesti mõistes ääremaal. Samas seisis kai ääres mitu välisriigi lipuga jahti, kes ilmselt sellist vaikset kohta hindavad. Sadam on ka Saaremaa süvasadamaga võrreldes rohkem lääne pool ja seega välisturistidele sobib, ka tuulisema ilma korral kai parem, kui Ninase poolsaarel asuv.

Sadamakõrts igatahes oli avatud ja saunas oli tuli all.

Veere sadam 2007-8

Veere sadam 2007-13 Veere sadam 2007-4 Veere sadam 2007-5 Veere sadam 2007-2 Veere sadam 2007 Veere sadam 2007-10 Veere sadam 2007-14 Veere sadam 2007-7

View Larger Map

Veerel on head marja- ja seenemetsad. Veere lõkkekohad asuvad Pidula-Veere mnt 5. kilomeetril. Kenas mererannas on 3 lõkkekohta koos pinkide ja infotahvlitega. Koht on sobiv ka telkimiseks.

Veere vaateplatvorm – Veere sadama juures asuvalt platvormilt on hea vaade merele, eriti õhtuti on meeliköitev vaadelda sadamasse tulevaid laevu. Vaatamisväärsustest on lähedal Harilaid viltuvajunud Kiipsaare majakaga, Tagamõisa huvitav puisniit, Kihelkonna kirik, Mihkli talumuuseum, Viidumäe looduskaitseala ja Loona mõis, kus asub Vilsandi Rahvuspargi keskus.

Saaremaa puhkealad.

Veere sadam, Tagalaht, Veere sadama omanikud plaanivad reisisadamat ehitada, MM 2001, Nasva ja Veere sadamad said uued kaid – MM 2007.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.