Fr.C39: Operatsioon “Päästke Rainer”

22. juuni, 1996, kell 2320, laupäev
Kuigi oleks pidanud öösel trümmis tööd tegema, me seda ei teinud. Laev hakkas Islandi poole liikuma. Raineri pärast, valu kõhus ei andvat järele. Kaldaga oli ühendust võetud meditsiinilise konsultatsiooni asjus ja räägiti, et tuleb helikopter vastu. Rainer ise on näost täitsa ära vajunud, habe mitu päeva ajamata ja vist on ka palju vedelikku kaotanud. Krt, asi kippus jamaks minema.

Paar tundi tagasi oli valu äkki taanduma hakanud. Tema juures käidi küsimas, et kas ikka on selles kindel, et ei ole vaja haiglasse minna? Meil tekkis küsimus, kas enne “minekut” hakkabki kergem? Aga ta hakkas ka sööma ja pune tuli näkku tagasi ja nüüd liigume püügirajooni poole tagasi. Kahtleme küll, kas kapten tegi ikka õige otsuse, aga kui valud peaks taastuma, ju siis keerame otsa jälle ringi. Silver arvas, et küllap Rainer kangi tõstmisel omal lihtsalt mingi lihase ära rebestas. Oli viimasel ajal “kehaehitusel” karmiks läinud. Samas toit pole ju meil kiita, et võiks end musklite pumpamisega piinata…

Meid pandi töö asemel sillavahti. Mulle sattus nüüd koeravaht 00-04 öösel. Peale vahti õnnestus ka lõpuks rotti pildistada. Ülar oli augu juurde sildi valmis nikerdanud, kuhu kirjutas: väike saiavaras. Ju näeb, kas foto välja ka tuli.

väike saiavaras

Foto tuli tõepoolest välja, aga siin on skäneerimisel pilt oma kvaliteeti kaotanud. Muidu pildil silmad-kõrvad ka näha.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C39: Operatsioon “Päästke Rainer””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.