Eestil on esindaja rahvusvahelises purjeõppeorganisatsioonis

Eesti Noorte Purjeõppeselts esindab Eestit rahvusvahelises purjeõppeorganisatsioonis.

Möödunud nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Toulonis Sail Training International’i (STI – rahvusvahelise purjeõppeorganisatsioon) aastakonverents, kus Eestit esindas Eesti Noorte Purjeõppeseltsi delegatsioon (STI Eesti juhatuse liikmed Madis Rallmann ja jahtkapten Margus Zahharov) ning Linda Marie Ormus Eesti esindajana STI Youth Council‘is (STI noortekogus).

Kokku osales konverentsil 350 delegaati 35 riigist, 16 töötoas esines ja koolitas osalejaid 34 oma ala asjatundjat. Delegaatide seas olid rahvuslike organisatsioonide esindajad sarnaselt Eesti esindusele, purjeõppelaevade kaptenid ja oma esindus oli ka maailma suurematel purjelaevadel.

Eesti delegatsioonil oli mitu eesmärki: kinnitada Eesti Noorte Purjeõppeseltsi “STA Estonia” liikmestaatus Sail Training Internationalis ja soov saada infot nii toimunud kui ka tulevikus plaanitavate The Tall Ships Races regattide kohta. Tähtis oli koguda võimalikult palju teavet sellest, kuidas paremini purjeõppesõite ja programme luua ning sõlmida sidemeid Eesti naaberriikide ja muu maailma purjeõppeorganisatsioonide esindajatega.

Madis Rallman: “18. ja 19. november möödusid väga töökalt – osalesime loengutel ja töötubade tegevuses, saime palju uusi kontakte ja tutvusi ning sõlmisime mitmeid koostöö kokkuleppeid. Eesti Noorte Purjeõppeselts “STA Estonia” võeti vastu Sail Training Internetionali liikmeks, mis tähendab, et esindame Eestit ja Eesti noorte huve Sail Training Internationali juures ning samuti Sail Training Internationali Eestis. Eesti Noorte Purjeõppeseltsil on ülevaade ja info purjeõppe tingimuste, võimaluste ja tulevikuplaanide kohta. Peagi avaneb ka Eesti noortele võimalus kandideerida Omani Sultaniriigi stipendiumile, mis toetab noorte osalemist The Tall Ships Races 2012 regatil. Omani stipendiumile kandideerimise info avaldame oma facebooki lehel ja teistes sõbralikes infokeskkondades.”

Konverentsi toimumiskoht Toulon oli väga ilus Vahemereäärne linn, kes võttis külalisi vastu suviselt leebe ja sooja ilmaga ning prantslasliku külalislahkusega. Toulon võõrustas 2010. aastal Historical Seas Tall Ships Regattat ning plaanib sarnast väiksemat Vahemerel toimuvat regatti taaskord võõrustada.

STI ja Touloni linna koostöös korraldatud konverents oli organiseeritud delegaatide heaolu arvestades ning kõik sujus suurepäraselt.

STI 2011 Conference
STI 2011 Conference

____

Purjeõppeseltsi kaudu saab edaspidi pakkuda Eesti noortele võimalust purjetada Euroopa suurimatel purjelaevadel ja ülevaadet, millisel laeval on vabu kohti ning kuidas laevadeni jõuda. See info hakkab jooksvalt Purjeõppeseltsi facebooki lehel ilmuma ja on seeläbi kõikidele lehekülje lugejatele kättesaadav.

Sail Training Internationali esindajad Eestis on valmis aitama ja infot jagama kõigile purjeõppe- ja purjetamise huvilistele, olenemata, kas tegu on sadamaga, jahi omanikuga või noore purjehuvilisega. STI Eesti eesmärk on jagada nii purjehuvilistele kui ka jahiomanikele teavet purjeõppe toimimise ja põhitingimuste kohta. Linnadele ja sadamatele, kes soovivad The Tall Ships Races regati laevastiku enda juurde kutsuda, olla partneriks suhtluses laevastikuga ja ka sadamas toimuvate ürituste ja vajalike tingimuste korraldamisel. Kõigi huvitatute küsimused on oodatud meilile sta.estonia(ät)gmail.com.

Käib ettevalmistus jahi St. Iv osalemiseks regatil The Tall Ships Races 2012. Hetkel on käsil võistlustel osalemiseks eelarveliste vahendite kogumine ning kui vajalikud summad koos, kuulutatakse sõit välja.

Kõik ettevõtjad, kes soovivad STI Eesti eesmärke ja Eesti noorte arengut toetada, võtku ühendust eelmainitud meiliaadressil – et alustada vastastikust koostööd!

Hoia end teemadega kursis, külastades STI Eesti facebooki lehte.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.