Kuunar Kajsamoor jõudis Eestisse

Eesti laevastik on saanud väärilise täienduse. Tallinnasse saabus ajalooline kuunar “Kajsamoor”, ehitatud 1939 Haugesundis, Norras.

Tegemist on Läänemere ühe ehedama ajaloolise purjelaevaga. Laev on haruldane eelkõige seetõttu, et ennesõjaaegseid puulaevu on maailmas algsel kujul säilinud väga vähe. Sõja ajal oli laev Inglise mereväe käsutuses, peale sõda vedas kaupa Lofootidele põhja-Norras. 1990ndatel tegi turistidele lõbusõite Hispaanias ja viimased 10 aastat on laev olnud Lübecki muuseumsadama eksponaat ning õppepurjekas. Alates maikuust 2010 kaunistab ajalooline kuunar Tallinna ja teiste Eesti sadamate miljööd.

Laeva aitas Eestisse tuua Euroopa Reginaalarengu Fond EASi turismiarendusprogrammi kaudu.

Kuunar hakkab Eestis turistidele lõbusõite tegema ning kinnitab otsad Eesti Meremuuseumile kuuluvas Lennusadamas Tallinnas.

1-2.mail (L-P) alates kl. 11 on laev Lennusadamas avatud rahvale uudistamiseks, samas toimuvad ka lõbusõidud Tallinna lahele.

Laeva tutvustav pressikonverents 30.apr. kl.15 Lennusadamas.

2 thoughts to “Kuunar Kajsamoor jõudis Eestisse”

  1. KOdulehte vaadates tundub, et see on kunagine “Irise” leht koos piltide ja kõigega, vaid laeva nimi on vahetunud. Kas “Kajsamoor” on rendil kuniks “Iiris” jälle vette saab?

  2. Iiris ja Kajsamoor on ühe ja sama omaniku omad.
    ja Kajsamoori lehel on mõned Iirise pildid ka.
    Ja arvatavasti ei lastagi enam Iirist vette ;(
    niipalju olen kuulnud,et taastamine maksab rohkem,kui uus laev osta.

    Tanel M/S Kajsamoorilt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.