Hiiu Paadiehitus paadimessil “Vene 2006”

Kassaris tegutsev OÜ Hiiu Paadiehitus osales 11.—19. veebruarini messil “Vene 2006” Helsinki messikeskuses. Messil sõlmitud kokkulepete toel laiendatakse tootmist ja luuakse uusi töökohti.

Firma tutvustas messil puupaate: 4,5meetrist sõudepaati Kassari 15 ja lähemal ajal tootma hakatavat 28jalast reisipaati Leiger 28.

“Mess oli edukas ja meie paadid said väga sooja vastuvõtu osaliseks. Kiideti hiidlaste head käsitööd ja mudelite sujuvaid jooni. Seoses messil sõlmitud kokkulepetega on Hiiu Paadiehitusel lähemal ajal plaanis tootmist laiendada ja luua uusi töökohti,” ütles OÜ Hiiu Paadiehitus üks omanikke Märten Kross. Helsingis sõlmiti ka põhimõttelised kokkulepped Hiiu Paadiehituse töötajate koolitamiseks paadiehituse erialal Soomes.

Päeva messiboksis veetnud Hiiu Paadiehituse paadimeister Tiit Laun ütles, et puupaatide vastu tunti huvi ja neid pakuti tegelikult vähe. “Puupaat on kallis lõbu ja selle hooldamine on kulukam ja nõuab rohkem hoolt kui plastpaadi hooldamine, kuid kes tahab tegija olla, sel on ikka puupaat,” arvas Laun.

Hiiumaalt osales messil teinegi ettevõte. Hillar Kuke firma tutvustas Silveri kaubamärgi all Orjakul toodetud alumiiniumpõhjaga kummipaate. Hiiu Paadiehitus on Kassaris tegutsenud aasta. 

HARDA ROOSNA Hiiu Leht 23-02-2006

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.