Aloha Surf Aegna Maraton

Aloha Surf Aegna Maraton oli menukas vaatamata tuule puudumisele

Pirita rannas toimus nädalavahetusel kaks surfivõistlust – Aloha Surf Aegna Maraton ja Bacardi Fun sarja teine etapp. Harrastajatele mõeldud Aegna Maraton oli vaatamata tuule puudumisele menukas.

Aegna Maraton, mis tähistas ühtlasi oma 21. sünnipäeva, ootas sõitjaid nagu juba viimastel aastatel kombeks, tuulevaikuses. Laupäeva hommikul puhus tuult 0-4 m/s. Maratoni võistlusdistants Pirita – Aegna – Pirita on ligikaudu 25 km. Vaikse tuule tõttu valisidki paljud lühema raja, kus tuli sõita Miiduranna sadama ees oleva Kuulimunani ja tagasi.

"Ütleme nii, et ilm oli ju väga ilus, ainult surfamiseks on ikka tuult ka vaja" kommenteeris Toomas Jürjo, võistluste peakorraldaja ja lisas veel: "sellise puuduliku tuulega pikka distantsi sõita on ikka päris raske, seda nii vaimselt kui füüsiliselt. Kõige kiiremini läbiti põhidistants kolme ja poole tunniga. Samas üks kolmest naisterahvast, kes pika distantsi ette võttis, sõitis seda pea seitse tundi."

Kokku osales Aloha Surf Aegna Maratonil 77 osalejat. Üldarvestuses võitis võistluse Rein Raud. Napilt jäi teiseks parim juunior Kevin Jakobson. Kolmanda koha üldarvestuses sõitis välja Matti Mik. Naistest võtsid selliste tuuleoludega pika distantsi ette vaid kolm julget juuniori, kelle vahel jagati ka naiste arvestuse kohad: võistluse võitis Annika Valkna, teise koha sõitis välja Ingrid Puusta ja kolmandale kohale jäi Regina Kaal.

Lisaks purjelauduritele sõideti maratoni veel mitme erineva veesõidukiga. Katamaraanide võistluses osales kaheksa alust ja nende arvestuses olid võidukad Jüri ja Margit Saarnak. Lisaks toimus ka SUP'ide (surfilaud, millel sõitja seisab püsti ja aerutab) vaheline võistlus, mille võitis Erno Kaasik.

Pühapäevasel Bacardi Fun võistlusel ei olnud samuti tuul surfareid rõõmustamas. Võistlused ei jäänud siiski pidamata. Bacardi Fun võistlusel sõideti lühiraja slaalomit. Eilse võistluse võitis üldarvestuses Kevin Jakobson ja naiste arvestuses läks võit Ingrid Puustale.

Korraldajad jäi võistlustega rahule ja tõdesid, et ilm ongi ju ettearvamatu ning vaatamata tuule puudumisele tuli kokku palju esmakordselt võistlusel osalejaid, just neid keda püüame harrastajatele mõeldud võistlustele võistlema meelitada.

Eesti Purjelaualiit on spordialaliit, mis ühendab purjelauasõiduga tegelevaid inimesi ja klubisid ning korraldab ala arenguks vajalikke võistlusi ja üritusi nii tõsimeelsetele sportlastele kui ala harrastajatele.

Loe lähemalt: www.purjelaualiit.ee

Eesti Purjelaualiit
Pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.