Sõru III puulaevade pidu pildis ja paaris sõnas

Kõpu tuletorn

Esmapäevahommikune ilm ei olnud eriti lootustandev hea reisipäeva kujunemiseks. Kuid vaatamata rohkele vihmale sai Kuressaarest Triigi sadama poole sõitma hakatud. Triigi sadamasse jõudes olid juba mõned sõidukid järjekorras, broneeringu- ja üldrivis. Sadamas seisis kolm külalisjahti, sügavust pidi olema kuni 5 meetrit. Kuna sellel liinil olin esimest korda, siis ei olnud täit selgust ka pileti ostmises ja broneeringu tõestamises. Sadamahoones olid kohalikud varmad selgitama "süsteemi". Oma peapesu said ka lätlased ja leedukad, kelle järjekorrakultuur jätab soovida.

Ülesõit kestis tund aega. Reisijate salongis oli võimalik keha kinnitada kohvi ja võileibadega ning samas oli ka piletisoetamise koht. Sõrusse sõites oli praam enam-vähem autosid täis. Õhtul tagasi tulles võis ühe käe näppudel sõidukid kokku lugeda.

Vihmane ilm muutus päeva möödudes aina paremaks. Täpselt nagu Kanalkahe ilmaennustuse tütarlaps eelneval õhtul lubas. Päevaga sai tiir Hiiumaale peale tehtud ning viimased paar tundi Sõru puulaevade peol veedetud.

Sõru panoraam

Kohale tulla lubanud 24-st alusest jättis 10 tulemata. Põhjuseks sai hommikune ilm. Sõrus võttis meid õhtul vastu rõõmus seltskond ja kaunis päikesepaisteline ilm. Puulaevad tegid sõitu lastele ning täiskasvanutele, pakuti head toitu ning telgis võis soetada mereteemalisi esemeid.

Rõõmu tegi päästevestide rohke kasutus laste puhul laevasõitude ajal. Eelmise aastal ei olnud oranžid vestid nii populaarsed olnud. Tundub, et Veeteede Ameti rohkem kui aasta kestnud päästevesti kampaania on lõpuks hakanud vilja kandma ning täiskasvanud on hakanud aru saama päästevesti kasulikkusest.

Kahjuks ei õnnestunud nautima jääda jaanilõkke süütamist ning Väikeste Lõõtspillide Ühingu kontserti. Kaheksane praam väljus täpselt kell kaheksa :) 

IMG_6123

Teedul käed-jalad tööd täis :) 

Alar ja Iris

Autor Alari ja Irise taustal. 

IMG_6125

Omad ja külalised Sõru sadamas.

Mõned pildid lisaks leiab veel siit.  

Nüüd on veel jäänud laevaliin Mõntu-Ventspils, mis vaja ära proovida. Loodetavasti leiab homne õhtu meid juba lätlastega alus't nautimas Ventspilsi tänavatel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.