Mereakadeemia uus avamerejaht Tuulelind osaleb 2017. a The Tall Ships Races avamereregatil

TTÜ Eesti Mereakadeemia pressiteade, 20.10.2016

TTÜ Eesti Mereakadeemia on otsustanud osaleda 2017. a The Tall Ships Races avamereregatil oma uue, alles tänavu 26. aprillil ristitud ja veesatud avamerejahiga Tuulelind, kaptenitena sõidavad regatil Ringo Liepkalns ja Andrei Matjukov. Igal aastal toimub võistlus eri Euroopa piirkonnas. Tuleval suvel toimub regatt siinsamas Läänemerel, mil laevastik purjetab Halmstadist (Rootsi) Szczecinisse (Poola), tehes vahepeatuse muuhulgas ka Tallinnas.

“Oleme Mereakadeemia tudengitele välja pannud stipendiumid osalemaks meeskonnaliikmena akadeemia jahi pardal. Stipendium katab kõik purjeõppe sõiduks vajaliku, sh koikoha, söögi-joogi jahi pardal, tormiriiete- ja jalanõude kasutamise. Tudengil endal on vaja muretseda kindlustus ning transport etapi alguskohta ning sihtkohast tagasi koju,” kommenteerib juhtkonna otsust Mereakadeemia direktor Roomet Leiger. “Ma rõhutan, et meeskonnaliikmena osalemiseks ei ole eelnev purjetamiskogemus ja -oskus vajalik, sest selle regati eesmärk ongi pakkuda noortele seda õpet kohapeal jahi pardal. Kandideerija peab olema motiveeritud, tahtma õppida purjetamist ning meeskonnaliikmena esindada Mereakadeemiat.”

Eestist on The Tall Ships Races regattidel erinevatel aegadel osalenud jahid Linda, Grenada, Mereakadeemia endised purjeõppejahid Vesta ja Tormilind ning juba mitu aastat ka Mereakadeemia hea koostööpartner Eesti Noorte Purjeõppeselts „STA Estonia“ oma võiduka purjeõppejahiga St. Iv, mille kapteniks on staažikas meremees ja jahtkapten Margus Zahharov.

2017. a esindab Eesti esmakordselt korraga kaks jahti – St. Iv’i ning Tuulelind.

Lisainfo ja kandideerimine

Lisainfo:
Jane Niit, Mereakadeemia kommunikatsiooni- ja turundusjuht, mob: 5333 2217 / jane.niit@ttu.ee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.