Olümpialootus Ingrid Puusta võidutses viimasel koduvõistlusel

Pressiteade, 17.05.2016

Nädalavahetuse kena ilmaga peetud Noblessner Open Cup osutus huvitavaks regatiks nii katamaraanisõitjatele kui tippsurfaritele. Purjelaua üldarvestuses näitas oma maailmataset Eestit Rios esindav Ingrid Puusta.

Ingrid Puusta_foto Enda Pärisma

„Maatuul oli eriti pagiline ja keeras koguaega, tuli neid puhanguid ja pööramisi koguaeg märgata ja mitte eksida,“ kirjeldas surfar 5-7 m/s puhuvaid tuuli.

Koduklubi Noblessneri hooaja avaregatil võistlesid naised üldarvestuses ja nii tema kui teised surfitüdrukud pidid mehepoegadega rinda pistma. Puustale pakkus tema sõnul konkurentsi Rainer Kasekivi, kes ühes sõidus ka esikoha noppis ning kelle tõttu pidi tähelepanelik olema ja pingutama.

Kui tavaliselt vaatab Ingridi elukaaslasest treener Matthew Rickard võistlusi pealt kummipaadiga kaasa sõites, siis seekord oli teistpidi. Varem sportiku kahepaari 49eri roolipinni hoidnud Rickard võttis üldkokkuvõttes kolmanda koha, võisteldes ise katamaraanil esmakordselt.

„Tal oli lõbus. Me polegi varem ühel võistlusel võistelnud. Väga lahe, et Matthew sai ka merel olla ja võistelda – olevat lihtsam olnud, kui mind treenida,“ muigas Puusta.

Täna sõitis Ingrid Puusta Soome treeninglaagrisse, et seal Soome parimikuga treeningutel mõõtu võtta ning siis järgmiseks liigutakse juba 24. juulil Riosse eellaagrisse.

Võitjad:

Purjelaud üld
1. Ingrid PUUSTA
2. Rainer KASEKIVI
3. Keit JÄRVE

Purjelaud Techno 293 üld
1. Gregor SCHNEIDER
2. Renar ROOLAHT
3. Raul Mihkel ANTON

Purjelaud Master – pikad Raceboard lauad
1. Andrus JÕGI
2. Boris LJUBTŠENKO
3. Argo SERVET

Katamaraan
1. Andres Laul / Ain Roosma
2. August Luure / Erki Laur
3. Matthew Rickard / Robert Relander

Noblessner Open Cup toimus Noblessneri Jahtklubi purjetamiskooli uues asukohas Peetri sadamas esmakordselt ning seda  toetasid Eesti Pagar ja Dermoshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.