BLRT Grupi ehitatud laeva ristiemaks sai Leedu president

BLRT Grupi pressiteade, 25.11.2014

Teisipäeval, 25. novembril ristiti Klaipeda Ülikooli uurimislaev, mille ehitas BLRT Grupi laevatehas.

Mintis-1

Tseremoonial Klaipedas andis laeva ristiema, Leedu president Dalia Grybauskaitė laevale nimeks „Mintis“ („Мõte“).

„Klaipeda Ülikooliga on meil edukas pikaaegne partnerlussuhe ja me oleme uhked meile antud võimaluse üle ehitada unikaalne uurimislaev „võtmed kätte“ -põhimõttel. Selle laeva ehitamisel on kasutatud efektiivseid tehnoloogiaid ning laev on varustatud nüüdisaegsete seadmetega. Meil on hea meel, et vastasime ülikooli ootustele. Paljud ülikooli vilistlased töötavad BLRT Grupi ettevõtetes Leedus ning võtsid osa selle laeva ehitamisest,“ ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Klaipeda Ülikool hakkab uurimislaeva kasutama nii teadustööks kui ka meretööstuse eri sektorite tellimuste täitmiseks – merekeskkonna ja kalaressursside uurimiseks, reostustaseme jälgimiseks jms. Laeva esimesed ekspeditsioonid on plaanitud 2015. aasta algusesse.

39 m pikk ja 12 m lai katamaraan projekteeriti sõiduks rannajoonest kuni 322 km kaugusele tuule kiirusel kuni 20 m/s ja lainekõrgusel kuni 3,5 m. Laevaperes on kuni 6 meremeest, lisaks neile saab „Mintise“ pardal korraga töötada 12 teadlast.

Mintis-3 Mintis-4  Mintis-2

Laeva ehitamist alustati 2013. aasta juulis.

Lisainfo:

Laevaehitustehas Western Baltija Shipbuilding kuulub Eesti tööstuskontserni BLRT Grupp ning annab tööd enam kui 400 spetsialistile. Alates 2010. aastast on tehase spetsialistid ehitanud „võtmed kätte“- põhimõttel 9 laeva, üks neist on tänavu valminud moodsaim kalatraaler. Lisaks töötab kontserni koosseisus kolm laevaremonditehast Eestis, Leedus ja Soomes, inseneribüroo ja vanametalli töötlemisega tegelev ettevõte. Koos pakuvad need kvaliteetseid teenuseid laevade teenindamise kõigil etappidel, alustades projekteerimisest ja ehitamisest ning lõpetades remondi ja utiliseerimisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.