Deniss Karpak on maailma edetabelis ülikõrgel 3. kohal

Verivärskes Rahvusvahelise Purjetamisliidu maailma edetabelis on Deniss Karpak tõusnud kolmandaks. Esikahekümnesse mahuvad veel Karl-Martin Rammo 12. ja Lauri Väinsalu 14. kohaga.

Deniss Karpak

Finn klassis paikneb Eesti purjetajatest kõrgeimal, 3. positsioonil äsja Mallorca maailma karika etapi suurepärase 10. kohaga lõpetanud Deniss Karpak (Karpak Sailing Team). Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) asetuseks on samuti kõrge 14. koht, Martti Kinkari (ROPK) positsiooniks aga 91. Edetabeli tipus troonib austraallane Oliver Tweddell.

Laser Standard klassis leiame Mallorcal ka väga hea 11. koha saavutanud Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) täna avaldatud edetabelis tublilt 12. realt. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) omab 112. asetust. Esikohal paikneb horvaat Tonci Stipanovic.

Naisteklassis Laser Radial on Anna Pohlak (TJK) oma seni parimal, 31. ning Anne-Mari Luik (ROPK) 59. kohal. Tabelit juhib hollandlanna Marit Bouwmeester.

Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) on naiste RS:X klassi ränkingus oma senise sportlaskarjääri kõrgeimal, 35. kohal. Esimene on edetabelis Bryony Shaw Suurbritanniast.

Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) on võtnud naiste 470 klassis 52. positsiooni. Esikohal on prantslannad Camille Lecointre ja Mathilde Geron.

49erFX klassis äsja MK etapil oma rahvusvahelise suurvõistluse debüüdi teinud Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp on võtnud edetabelis 66. koha. Juhib Brasiilia naiskond Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze.

Meeste RS:X purjelaual võistlev Johannes Ahun (NYC) on maailma edetabeli 149. kohal. Liidriks on Ho Tsun Leung Hong Kongist.

49er klassis aga on Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) 164. real. Esikoht kuulub hetkel prantslastele Julien D’ortolile ja Noe Delpechile.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 28. aprillil.

ISAF maailma edetabel: http://www.sailing.org/rankings/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.