Prangli uus parvlaev valmib plaanitust varem, Vormsi laeval käivad basseinikatsetused

Veeteede Ameti pressiteade, 27.06.2013

vormsi laeva basseinikatsetused
Vormsi laeva basseinikatsetused

Prangli liinil sõitma hakkava reisiparvlaeva Wrangö valmimise tähtaega on muudetud ja laev valmib esialgu plaanitust pool aastat varem – 2014. a märtsi asemel juba selle aasta septembri lõpuks.

Veeteede Amet sõlmis lepingu Prangli saarega ühenduse pidamiseks ette nähtud jääklassiga teraskerega reisiparvlaeva soetamiseks väljakuulutatud riigihanke võitjaga Reval Shipbuilding OÜ möödunud aasta märtsikuus ja laeva esialgne valmimistähtaeg oli 24 kuud pärast lepingu allkirjastamist, s.o 19. märts 2014. Laeva ehitusperiood lühenes, kuna laevakere ehitati Loksal, mitte Venemaal, nagu algselt kavas oli. Samuti oli varem võimalik ära teha ka jääbasseini katsetused.

Praeguseks on Wrangö kere valmis ja laev veesati 22. juunil. Jätkatakse mehhanismide ja süsteemide paigaldamisega.

Veeteede Amet on sõlminud lepingud ka Baltic Workboats AS-ga Kihnu ja Vormsi saarega ühenduse pidamiseks mõeldud reisiparvlaevade ehitamiseks: 1. märtsil 2013. a esimese laeva ja 17. juunil samadel sätetel ja tingimustel optsiooni kasutades ka teise reisiparvlaeva soetamiseks. Esimese laeva valmimise tähtaeg on 2015. aasta 1. mai ja teisel laeval 31. oktoober.

Praeguste plaanide kohaselt peaks esimene laev tulema Vormsi ja teine Kihnu liinile, kolmanda laeva (Triigi-Sõru) ehitust samadel tingimustel pole veel otsustatud. Sel nädalal viiakse läbi esimese laeva, mis saab aluseks ka teistele laevadele, basseinikatsetusi.

Euroopa Regionaalarengu Fondi projekti „Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine“ toel on juba valminud parvlaevad Ruhnu ja Abruka saarega ühenduse pidamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.