Fiskerstrand BLRT ostab ära laevade projekteerimise liidri

BLRT Grupi pressiteade, 15.12.2010

Fiskerstrand BLRT omandab Norra aktsiaseltsi Multi Maritime, mis on vaieldamatuks liidriks praamide, külmutuslaevade ja jäämurdjate projekteerimises. Praegu oodatakse vastavale lepingule heakskiitu Norra konkurentsiametilt.

“Fiskerstrand BLRT ja Multi Maritime on teinud tihedat koostööd juba aastaid. Üheskoos lasti vette mitmeid laevu, mille hulgas on nii auto- ja reisijapraame kui ka kalapüügilaevu. Muutused omandisuhtes annavad meile juurde võimalusi arendada tegevust jääklassi laevade ja jäämurdjate projekteerimise ning tehnika osas,” kommenteeris BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman. Ta lisas, et kindlasti tugevdab antud tehing kontserni positsiooni Euroopa laevaehituse turul.

Multi Maritime tegutseb laevade projekteerimise alal aastast 1983. Tänaseks on ettevõte projekteerinud üle 100 laeva, seda nii kontseptsiooni välja töötades kui ka detailseid skeeme koostades.

Fiskerstrand BLRT on Norras registreeritud laevaehitusfirma, millest 50% kuulub BLRT Grupile ning 50% Norra firmale Fiskerstrand Verft. Ettevõte on ehitanud  muuhulgas Saaremaa Laevakompanii uusi parvlaevu. Hiljuti alusati pidulikult Klaipedas suurima gaasi jõul töötava parvlaeva ehitust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.