Euroopa merepäev 2010 – tähistatakse taas 20. mail

20. mail peetakse taas Eesti Laevaomanike Liidu, Eesti Meremuuseumi, Eesti Mereakadeemia ja Veeteede Ameti eestvedamisel Euroopa merepäeva, mille raames toimuvad Tallinnas mitmed üritused.P1030533

Euroopa Liit kuulutas 2008. aastal 20. mai Euroopa merepäevaks eesmärgiga tõsta esile Euroopa saavutusi ja võimalusi ookeanide ja merede valdkonnas.

„Meri, merendussektorid ja mereressursid on tähtsad rikkuse ja heaolu tagamiseks Euroopas. Euroopa merepäeva tähistamisega tahame meie, eurooplased, seda väärtustada ja suurendada teadlikkust merendusega seotud võimalustest ning uuest terviklikust merenduspoliitikast,” ütles Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso 2008. aastal.

Mis toimub Eesti Mereakadeemias?

Eesti Mereakadeemia korraldab Euroopa merepäeva raames konverentsi “Tallinna linna, sadamate ja sadamaalade harmoonilisest arengust“. Üritus toimub mereakadeemia peahoones aadressil Kopli 101 (endine TTÜ majandusteaduskonna hoone).

Konverentsi kava leiad siit – EMA konverents Euroopa Liidu merepäeval (PDF).
Kui soovid osaleda, siis saada 12. maiks e-kiri aadressile martina.tsankmann@emara.ee.
Osalemine on tasuta
!

Mis toimub vee ääres? P1030574

Eesti Laevaomanike Liit ja Veeteede Amet kutsuvad taas õpilasi taas grupieksursioonidele Tallinna sadamasse. Külastada saab sadamas seisvaid reisiparvlaevasid ning Admiraliteedi basseinis tutvustatakse puksiire, lootsipaati, Veeteede Ameti laevakontrolli kaatrit EVA-019 ja Mereväe laevu.

Ekskursioonid reisiparvlaevadele korraldatakse eelregistreerimisega ja sellel võivad osaleda õpilased alates kaheksandast klassist õpetaja või lapsevanema saatel. Eelregistreerimine on nimeline, soovitav on ekskursioonile kaasa võtta ka mingi dokument.

P1030611 Grupi suuruseks on kuni 30 inimest. Eelregistreerimine toimub ajavahemikus 1.maist kuni 15 maini 2010. a aadressil martina.tsankmann@emara.ee .

Tallinki laevadele “Baltic Printsess” algab ekskursioon kell 10.00, “Victoriale” kell 11.00 ja 13.00. Pärast ekskursiooni reisiparvlaevale, mis seisavad D-terminaalis, saavad grupid külastada ka teisi aluseid Admiraliteedi basseinis.

Mis toimub Eesti Meremuuseumis?

Eesti Meremuuseumis avatakse järjekordne näitus ning esitletakse uut Laevanduse Aastaraamatut 2010.

Mis toimub mujal Euroopas?

Euroopa merepäeva suursündmus toimub sellel aastal Hispaanias, Gijonis.

Mis toimus eelmistel aastatel?

Mereblog – Euroopa merepäev 2009

Eesti Päevaleht – Merepäev tõi Haljala lapsed Tallinna laevu ja lootse kaema

Postimees – Enn Kreem: milleks merepäev?

Mereblog – Euroopa Liidule oma merepäev

3 thoughts to “Euroopa merepäev 2010 – tähistatakse taas 20. mail”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.