Tallink ehitab / Newbuildings of Tallink

Tundub, et Tallinkil läheb aina paremini ja paremini ning kartus reisijate vähenemise üle puudub.2006. aasta kevadel alustab Läänemerel reisijate teenindamist uus ja uhke reisilaev, mille nimeks hetkel on märgitud NB435 (New Building 435). Helsinkis Aker Finnyards’is valmiva laeva pikkuseks on 212 meetrit ja laiuseks 29 meetrit. Kuni 2800 lõbusat reisijat suudab uus reisilaev korraga peale võtta ja teha neile sõitu kiirusel kuni 22 sõlme (40,7 km/h).

2007. aasta hilissügisel tullakse aga Soome lahele uue kiirlaevaga, mis hakkab seilama Helsinki-Tallinna liinil. Senine 3 tundi meresõitu lühendatakse 1 tunni ja 50 minutini. Laeva ehitus läheb maksma ligi 1,7 miljardit eesti krooni. Mis teeb eriliseks uue laeva on tema võime säilitada hea kiirus ka talvisel perioodil. Uue kiirlaeva pikkus on 185 meetrit ning laius 27,7 meetrit. Maksimaalne kiirus on 27 sõlme (50 km/h). Laeva nimi hetkel on lihtsalt NB1356.

Kuidas mõjutab aga uute laevade ehitamine Tallinki töötajate (tüürimehed, mehhaanikud, teenindajad jne.) palkasid? Langema nad just ei hakka, kuid millal on oodata tõusu…..

Tallinki laevad

One thought to “Tallink ehitab / Newbuildings of Tallink”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.